Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 76 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή περί τα 64 ν.μ. νοτιοδυτικά Ζακύνθου – Σύλληψη 3 διακινητών στην Καλαμάτα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 30-08-2022, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΚΣΕΔ) ότι ιστιοφόρο σκάφος πλέει σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή 64 ν.μ. ΝΔ ν. Ζακύνθου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Άμεσα δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, ενώ δόθηκε εντολή σε ένα (01) Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να μεταβούν στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Αρχικώς το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο «EGY CROWN» σημαίας Αιγύπτου, χωρίς να αιτείται συνδρομή. Το ανωτέρω Φ/Γ έλαβε οδηγίες από το ΕΚΣΕΔ να παραμείνει στο σημείο μέχρι την προσέγγιση του Περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Εν συνεχεία και καθώς το Ι/Φ σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη, με εντολή ΕΚΣΕΔ, το Φ/Γ πλοίο «EGY CROWN» περισυνέλεξε τους εβδομήντα έξι (76) αλλοδαπούς. Η μετεπιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή ν. Σχίζα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλαμάτας, όπου παρελήφθησαν από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Το Ι/Φ σκάφος, αρχικά ρυμουλκήθηκε από το Φ/Γ πλοίο και εν συνεχεία από το αλιευτικό σκάφος «ΧΑΡΟΥΛΑ» Ν.Σ. 957 συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Καλαμάτας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις (03) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο). Οι εβδομήντα έξι (76) αλλοδαποί, είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες την 25/08/2022 από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών πλησίον «ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ», με προορισμό την Ιταλία.

About kymaeditor

Check Also

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Σε επιφυλακή η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *