Την υψηλή ευρωπαϊκή γαστρονομία και οινολογία φιλοξένησε ο Δήμος Πειραιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκε , Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή συνέδρων απ΄ όλη την Ευρώπη.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν την Παρασκευή, με το προσυνέδριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.Ε.Π., με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας, ενώ το κύριο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο, όπου σύνεδροι – επιχειρηματίες και επαγγελματίες αντάλλαξαν απόψεις προκειμένου να διερευνήσουν τις μελλοντικές τάσεις του κλάδου.
Επιπλέον, την κουζίνα και την οινολογική παράδοση της χώρας τους είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν 120 σύλλογοι, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.
Ξεχωριστή νότα στο συνέδριο, αποτέλεσε η παρουσίαση παραδοσιακών τοπικών γεύσεων, δίνοντας το γαστρονομικό αποτύπωμα της πειραιώτικης κουζίνας και της οινολογικής παράδοσης της χώρας και της πόλης μας.
Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Πειραιά επιλέχθηκε μεταξύ έξι χωρών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου, προκειμένου να φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, κατά τη διάρκεια του 20ου συνεδρίου της CEUCO, το οποίο πραγματοποιήθηκε πέρυσι, στην πόλη Castellon, της Ισπανίας.