Ενδεικτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sudouest.fr, η νεαρή γυναίκα – που έκανε διακοπές στο Μπορντό μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται με αλλαντίαση – αρχικά επισκέφτηκε τα επείγοντα τοπικού νοσοκομείου αργά το βράδυ της Παρασκευής, με αδυναμία κατάποσης και βραχνάδα.

Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν «μια μορφή λαρυγγίτιδας» και της είπαν ότι μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο, χωρίς καμία υποψία ή ένδειξη για αλλαντίαση. 

Το ζευγάρι επέστρεψε στο Παρίσι το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς τα συμπτώματά της επέμεναν πήγε ξανά στα επείγοντα, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο Bégin στο Παρίσι.

Οι γιατροί την κράτησαν για παρακολούθηση μέχρι αργά το πρωί της Δευτέρας.

Στο μεταξύ, στο Μπορντό εμφανίστηκαν και άλλα κρούσματα αλλαντίασης – πελάτες όλοι του ίδιου εστιατορίου Tchin Tchin Wine Bar – και είχε ενημερωθεί η περιφερειακή αρχή υγείας (ARS) της Νέας Ακουιτανίας αλλά οι γιατροί στο Παρίσι, δεν το γνώριζαν και της έδωσαν εξιτήριο.

Η 32χρονη Ελληνίδα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πέθανε την επόμενη μέρα στο σπίτι της.

Ο σύζυγός της νοσηλεύεται στα επείγοντα ενώ άλλοι τουλάχιστον 11 άνθρωποι – οι περισσότεροι αλλοδαποί, νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας. 

Από αυτούς, 7 άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση, στην εντατική. 

Όλοι τους είχαν φάει στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar», μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, σαρδέλες που είχαν αποθηκευτεί από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου σε βάζα.

Το εστιατόριο σφραγίστηκε για έλεγχο, και οι αναλύσεις έδειξαν «έλλειψη ελέγχου της διαδικασίας διατήρησης» 

Σύμφωνα μάλιστα με την Le Parisien, ο ιδιοκτήτης του Tchin Tchin wine bar, παραδέχτηκε ότι πέταξε μερικές σαρδέλες από την παρτίδα γιατί «δεν μύριζαν καλά».

«Ομολογώ ότι είχα μια παρτίδα σαρδέλες και όταν άνοιξα έπρεπε να πετάξω μερικές που είχαν έντονη μυρωδιά. Οι υπόλοιπες φαίνονταν καλές για να σερβιριστούν στους πελάτες. Είμαι συντετριμμένος» δήλωσε.

Πηγή: skai.gr