Τουρίστες μεταφέρουν τις αποσκευές τους αφού έχουν αποβιβασθεί από κρουαζιερόπλοιο που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, Σάββατο 11 Ιουνίου 2016. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται σε πολυήμερη κινητοποίηση καθώς αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσκολίες στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Γιάννης Πλακιωτάκης: Ενισχύουμε με ασφάλεια δικαίου τις θαλάσσιες μεταφορές εσωτερικού, την κρουαζιέρα και τους διεθνείς πλόες

Στα μέτρα θωράκισης και ενίσχυσης των θαλάσσιων μεταφορών εσωτερικού, της κρουαζιέρας αλλά και των διεθνών πλόων που βάλλονται από τις συνέπειες της πανδημίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην Βουλή.

Υποστηρίζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου που εμπεριέχονται στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που συζητούνται για κύρωση στην Ολομέλεια, ο Γιάννης Πλακιβτάκης ανέφερε πως επαναφέρουμε από 1.9.2020 το ενωσιακό και εθνικό καθεστώς αναφορικά με τα δικαιώματα επιβατών στις θαλάσσιες μεταφορές εσωτερικού, στις μεταφορές των διεθνών πλόων και στην κρουαζιέρα, όσον αφορά σε τυχόν απαιτήσεις για επιστροφή αντιτίμου εισιτηρίων προς επιβάτες.

Σε περιπτώσεις επιστροφών αντιτίμων εισιτηρίων προς επιβάτες εσωτερικών δρομολογίων, ο υπουργός ανέφερε πως «δίνουμε ένα σήμα επαναφοράς στην κανονικότητα» καθώς «με τη νέα ρύθμιση καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την έκδοση πιστωτικού σημειώματος, του γνωστού voucher, το οποίο θα έχει διάρκεια 18 μηνών».

Αυτό, όπως εξήγησε ο υπουργός, αφορά σε μη προγραμματισμένα δρομολόγια για τη χρονική περίοδο από 25 Φεβρουαρίου 2020 έως 31.8.2020 λόγω της πανδημίας και για τις περιπτώσεις που επιβάτες δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω των περιορισμών στην κίνηση, ή δεν επιθυμούσαν να ταξιδέψουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «κάνουμε πιο ελκυστικό το voucher, θεσμοθετώντας τη δυνατότητα μεταβίβασής του προς τρίτους, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση».

Αναφορικά με την διατήρηση και ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας στον κλάδο του yachting, ο υπουργός ανέφερε πως «με διάταξη παρέχεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να νοικιάσουν σκάφος, να το κάνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό, αφού τους προσφέρουμε απόλυτη νομική ασφάλεια και προστασία».

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Λευκάδα: Φωτιά σε ιστιοφόρο ανοιχτά της Νικιάνας – Σώος ο μοναδικός επιβαίνων

Φωτιά εκδηλώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ιστιοφόρο  στη θαλάσσια περιοχή της Νικιάνας στη Λεύκαδα. Από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *