Γραμματόσημο για τα 100 χρόνια της Νίκαιας

Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή τρεις δήμαρχοι – Νίκαιας , Νέας Ιωνίας, Βύρωνα και Καισαριανής είχαν  προτείνει στα ΕΛΤΑ την έκδοση μιας σειράς γραμματοσήμων με θέμα:
«Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί»
“Η πόλη μας, υπήρξε ο μεγαλύτερος αστικός προσφυγικός συνοικισμός μετά τη Θεσσαλονίκη και σωστά επιλέχθηκε να τιμηθεί με τον τρόπο αυτό, αναφέρει ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μας για 2η φορά τιμάται με επετειακή σειρά γραμματοσήμων. Το 2017, τα ΕΛΤΑ κυκλοφόρησαν σειρά γραμματοσήμων για να τιμηθεί η 73η επέτειος από το Μπλόκο της Κοκκινιάς. (δείτε παρακάτω τη σχετική εικόνα με τα επετειακά γραμματόσημα).
Οφείλω να ευχαριστήσω τα ΕΛΤΑ που αποδέχθηκαν την πρότασή μας και τιμούν την πόλη μας και επισυνάπτω την επιστολή που συνυπογράφουμε οι 4 Δήμαρχοι.
«Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί»
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κάνοντας δεκτή σχετική μας πρόταση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, αποφάσισαν να εκδώσουν επετειακή σειρά γραμματοσήμων με θέμα την δημιουργία των τεσσάρων πρώτων αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας. Ως πρώτη μέρα έκδοσης της σειράς ορίστηκε η 15η Σεπτεμβρίου 2022.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Λουκά Χριστοδούλου, Πρόεδρο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Δήμου Ν.Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας και τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και για την επιμέλεια του θέματος των γραμματοσήμων.
Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σ’ ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Οι Δήμαρχοι
Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης
Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης
Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος
Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου”

About kymaeditor

Check Also

Δήμος Νίκαιας -Ρέντη: Εγκαινιάστηκαν σε ιδιόκτητο χώρο τα Δημοτικά Ιατρεία Νίκαιας

Εγκαινιάστηκαν και ήδη λειτουργούν τα Δημοτικά Ιατρεία Νίκαιας στο νέο ιδιόκτητο χώρο τους, πάνω από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *