Ημέρες θάλασσας

H “Μαχητική Αναρχία” ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι

Η οργάνωση “Μαχητική Αναρχία” ανέλαβε την επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της Microsoft στο Mαρούσι που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 6ης Μαρτίου, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου. 

Διαβάστε αναλυτικά:

«Η Μαχητική Αναρχία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στην Ελλάδα.  Οι σύντροφοι που συμμετείχαν στην ενέργεια τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και πυρίτιδα και αποχώρησαν με ασφάλεια ξεφτιλίζοντας τα μέτρα ασφαλείας του κτηρίου για μια ακόμη φορά.

Η Microsoft είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός του τεχνοβιομηχανικού συμπλέγματος, μια από τις πιο ισχυρές εταιρίες του κλάδου της και άρρηκτα συνδεδεμένη με το πολιτικοοικονομικό σύστημα.

Η επίθεση στην αιχμή της καπιταλιστικής κυριαρχίας την τεχνοεπιστήμη και τα δολοφονικά της πλοκάμια σημαίνει επίθεση ενάντια στην μηχανοποίηση της ίδιας της ζωής.

Ο επαναστατικός πόλεμος είναι μια βάση γύρω από την οποία συγκροτείται η διαρκής σύγκρουση με το υπάρχον, μια απόπειρα για την ολική απελευθέρωση των ζωών μας από τις αλυσίδες του κράτους του κεφαλαίου και της κοινωνίας τους, που επεκτείνεται στο χωροχρονικό συνεχές όσο οι καταπιεσμένοι εξεγείρονται ενάντια στους καταπιεστές τους.

Στις 2 Μαρτίου αναρχικοί και πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας με στόχο να πολεμήσουν το κατασταλτικό πλαίσιο του κράτους της αντιτρομοκρατικής και των δικαστών.

Ταυτόχρονα τα φυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς και η αναρχική Αγγελική Σπυροπούλου ανακοίνωσαν την έναρξη απεργίας πείνας μέχρι θανάτου απαιτώντας την απελευθέρωση των συγγενών τους που προφυλακίστηκαν εκδικητικά από τις ραδιουργίες της αστυνομικο-δικαστικής μαφίας.

Σήμερα με πολλούς συντρόφους μας να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία,με τον σύντροφο της Σ.Π.Φ Μιχάλη Νικολόπουλο να κινδυνεύει με μόνιμες σωματικές βλάβες παρά την νικηφόρα έκβαση του αγώνα της οργάνωσης του, με τους ”αριστερούς”διαχειριστές της εξουσίας να έχουν πετάξει την μάσκα του ανθρωπισμού στα σκουπίδια, ο αναρχικός αγώνας πρέπει να επιταχύνει την αντεπίθεση του και να οδηγήσει το κράτος σε οπισθοχώρηση.

Ο αγώνας των αιχμάλωτων συντρόφων μας και τα νέα δεδομένα στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιολογηθούν στην κατεύθυνση της επαναστατικής εξέλιξης.

Η πολυμορφία εμπειριών και η συλλογική προσπάθεια είναι το επίκεντρο αυτής της αποτίμησης, η οποία βάζει τα θεμέλια για τον υλικό σχηματισμό της αντικρατικής συνωμοσίας μας ενάντια στην εξουσία.

Τώρα είναι στα δικά μας χέρια να αναδείξουμε τη στρατηγική αναγκαιότητα του αναρχικού αντάρτικου πόλης, σαμποτάροτας τις λειτουργίες της της κοινωνικής μηχανής, ανατινάζοντας τα τείχη της απάθειας και απελευθερώνοντας τις εξεγερσιακές διαθέσεις.

Υφαίνοντας το νήμα μεταξύ θεωρίας, δράσης και σκοπού συνεχίζοντας το μοναχικό βηματισμό στα μονοπάτια της ελευθερίας, με το μυαλό μας σταθερά προσκολλημένο σε όλους τους συντρόφους μας που βρίσκονται κλειδωμένοι στα κελιά της δημοκρατίας.

Εμείς μόλις ξεκινήσαμε. Σχεδιάζουμε δολιοφθορές, παρενοχλούμε τον εχθρό, πειραματιζόμαστε με μεθόδους και πρακτικές, οργανώνουμε την γενικευμένη αντεπίθεση μας στον κόσμο της εξουσίας.

Η ενέργεια μας είναι μια συμβολή στην πρόταση των συντρόφων της FAI/IRF από την Τσεχία που έκαψαν ένα περιπολικό και πρότειναν την δημιουργία ενός διεθνούς σχεδίου δράσης με το όνομα ”Ας καταστρέψουμε την καταστολή ”, στα πρότυπα του Σχεδίου Φοίνικας.

Επίσης είναι η δική μας συνεισφορά στις ημέρες διεθνούς αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους στη Χιλή.

Σύντροφοι αυτή η έκρηξη ήταν και για σας! Δύναμη στην συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου και στον πυρήνα φυλακής της Συνωμοσίας που με τον ανυποχώρητο και νικηφόρο αγώνα τους σύντομα θα δουν ξανά ελεύθερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Καλή ανάρρωση σύντροφοι, η αποφασιστικότητα σας αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα ανατρεπτικά πνεύματα της εποχής μας.

Η φωτιά μας ας γίνει μια εστία θαλπωρής για τους αναρχικούς απεργούς πείνας του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων καιτου μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη που διέκοψε την απεργία πριν δημοσιευθεί το κείμενο μας».

About kymaeditor

Check Also

Λασίθι: Αυτοχειρία δύο νεαρών αστυνομικών

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας στο Λασίθι από την, σχεδόν, ταυτόχρονη αυτοχειρία δύο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *