Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς: Υγιές στόμα σημαίνει και υγιές σώμα

Με το σύνθημα «Υγιές στόμα σημαίνει και υγιές σώμα» τιμά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς, σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας και συνιστά προς όλους να εκτιμήσουν την ιδιαίτερη αξία της πρόληψης και της στοματικής φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης παρατηρήθηκε όξυνση των παθήσεων στη στοματική κοιλότητα, οι οποίες συνδυάστηκαν με φαινόμενα, όπως είναι πόνος, παραμόρφωση στο πρόσωπο, οξείες και χρόνιες λοιμώξεις, διαταραχές διατροφής και ύπνου. Από τότε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Πειραιά και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για τακτικούς ελέγχους στα σχολεία, τα ΚΑΠΗ και το Γηροκομείο Πειραιώς.

Οι στοματικές παθήσεις επηρεάζουν πολλές πτυχές της καθημερινής δραστηριότητάς μας, όπως είναι η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς προτείνει τακτικές επισκέψεις στους οδοντιάτρους και φροντίδα δοντιών, ούλων και στόματος καθημερινώς, κάθε πρωί και βράδυ.

About kymaeditor

Check Also

Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας σε περιοχές αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *