Επικαιρότητα

Κ. Κυρανάκης: Το καλοκαίρι του 2026 ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκης με 100% σηματοδότηση, τηλεδιοίκηση και σύστημα αυτόματης πέδησης

Του · · 1 λεπτό ανάγνωσης

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2026, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυριαννάκης αναφερόμενος στις προτεραιότητες του Υπουργείου για τις Μεταφορές, είπε:

«Οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι Μεταφορές αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται». Για τον σιδηρόδρομο είπε πως με τον  υπερτριπλασιασμό των διαθέσιμων πόρων, θα μπορέσουν να εκτελεστούν τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης, υποδομή, σταθμούς και νέα τραίνα. Η απόλυτη προσήλωσή μας είναι ο ενεργός σιδηρόδρομος με την προτεραιότητα των άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη που το καλοκαίρι του 2026, όπως έχουμε δεσμευτεί θα έχει 100% σηματοδότηση, 100% τηλεδιοίκηση και 100% σύστημα αυτόματης πέδησης, ένα πρόσθετο σύστημα που δεν συμπεριλαμβανόταν την Σύμβαση 717. Αυτή είναι η προσήλωσή μας και είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα».

Ο κ. Κυρανάκης σημείωσε ότι «το 2019 η τηλεδιοίκηση στον σιδηρόδρομο ήταν στο 1%, το 2026 θα φτάσουμε στο 100% στον άξονα».

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Κοινοποίηση