Από την Παρασκευή (13/3) έως και τη Δευτέρα (16/3) θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές, ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 17-29 βαθμούς Κελσίου.
Ο καλός καιρός που απολαμβάνουμε αναμένεται να διατηρηθεί έως και τη Δευτέρα, ωστόσο από την Τρίτη προβλέπεται αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και αισθητή μείωση της θερμοκρασίας. Η μεταβολή αυτή σηματοδοτεί την είσοδο πιο φθινοπωρινών συνθηκών μετά από μια περίοδο ηπιότητας.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Action24, Δημήτρη Παπαϊωάννου, «ο καιρός θα παραμείνει σταθερός και ευχάριστος μέχρι τη Δευτέρα, με ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες. Ωστόσο, από την Τρίτη αναμένεται διαταραχή που θα φέρει βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση».
- Ο καιρός θα παραμείνει ήπιος με ηλιοφάνεια και κανονικές θερμοκρασίες έως το Σάββατο, με ψύχρα τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια.
- Από την Κυριακή έως την Τρίτη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και το Ιόνιο.
- Από την Πέμπτη και μετά προβλέπεται μεταβολή του καιρού με οργανωμένα συστήματα που θα φέρουν αξιόλογες βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια.
- Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά και το Αιγαίο, με θερμοκρασίες γύρω στους 16 με 19 βαθμούς στα νότια.
Η επερχόμενη αλλαγή στο καιρικό μοτίβο οφείλεται σε συστήματα χαμηλής πίεσης που θα κινηθούν πάνω από τη χώρα, επιφέροντας αυξημένη αστάθεια και βροχοπτώσεις. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή, κυρίως τις βραδινές ώρες και στα ορεινά, επηρεάζοντας τις καθημερινές συνθήκες και ενδεχομένως τις αγροτικές δραστηριότητες.
Δεν θα παραδώσει εύκολα τα “όπλα” ο χειμώνας», επισημαίνει στο καθιερωμένο καιρικό δελτίο ο Σάκης Αρναούτογλου. Μετά τις 17-18 Μαρτίου φαίνεται να κρυώνει ο καιρός, καθώς δημιουργούνται προϋποθέσεις για «κατεβασιές κρύου αέρα από τη βορειοανατολική Ευρώπη».
Πηγή: newsbomb
Πειραϊκό Κύμα Τρέχουσες ειδήσεις και νέα Πειραιά