Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για τα δύο νέα ατυχήματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 19:00 στην πλατεία Κοραή και πορεία στην περιφέρεια Πειραιά, για τα δύο εργατικά ατυχήματα που έγιναν χθες Δευτέρα, το ένα με νεκρό εργάτη στον Πειραιά σε αντιπλημμυρικά έργα και το δεύτερο σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα σε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά επισημαίνει ότι πρέπει να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, υπογραμμίζοντας πως «δεν πάει άλλο με το «πάμε και όπου βγει». Δεν ανεχόμαστε να μην υπολογίζουν την ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους».

Η ανακοίνωση

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει τα δύο νέα εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Το ένα με νεκρό εργάτη στον Πειραιά σε αντιπλημμυρικά έργα και το δεύτερο σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα σε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό.

Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας και ευχές για ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη.

Για άλλη μια φορά πληρώνουμε με την ζωή μας και με σακάτηδες συναδέλφους τα κέρδη των εταιρειών και την ανάπτυξή τους.

Ο νεκρός συνάδελφος στον Πειραιά εκτελούσε εργασίες σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, όταν το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αφού καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες. Οι εργασίες τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά που είχε δοθεί σε εργολάβο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε περιφέρειες και δήμους, η οποία αξιοποιείται από τις διοικήσεις τους για να δίνουν όλα τα έργα σε εργολάβους και να κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία.

Δεν πάει άλλο με το «πάμε και όπου βγει». Δεν ανεχόμαστε να μην υπολογίζουν την ζωή μας μπροστά στα κέρδη τους. Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους και την εργοδοσία.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, την εργατική τάξη του Πειραιά να μην ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν θα περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα.

Αύριο Τρίτη 3 Οκτώβρη παίρνουμε ΟΛΟΙ μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις19.00 στην πλατεία Κοραή και πορεία στην περιφέρεια Πειραιά.

Πηγή:ert news

About kymaeditor

Check Also

Φωτό αρχείου

“ΝτοΝτό” για βρέφη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ομάδα ΒίΔα Ντοντό! Πρωτότυπη βρεφική παράσταση για ηλικίες από 12 μηνών έως 3 ετών Μετά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *