Λιμάνι Πειραιά : Δυναμική διαμαρτυρία σωματείων και πολιτών για το Crown Iris

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από εργατικά και ναυτεργατικά σωματεία προκειμένου να μην αποβιβαστούν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιο Crown Iris που προέρχονται από το Ισραήλ.

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν έξω από την πύλη 12 του λιμανιού κρατώντας πανό, πλακάτ και σημαίες της Παλαιστίνης και φωνάζοντας συνθήματα.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παρατάχθηκαν με κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στην πύλη.

Παράλληλα, η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το ύψος της πλατείας Λεόντων, καθώς η συγκέντρωση προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο διαμαρτυριών που οργανώνουν συνδικάτα και φορείς κατά της παρουσίας ισραηλινών τουριστικών αποστολών στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στη Γάζα. Χθες, Τετάρτη, παρόμοια κινητοποίηση για το ίδιο κρουαζιερόπλοιο είχε πραγματοποιηθεί και στον Βόλο.

Οι διαδηλωτές ζητούν ζητούν την ακύρωση του κατάπλου του πλοίου, καταγγέλλοντας ότι η παρουσία του συνιστά «πρόκληση».Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο «έδεσε» σε διαφορετικό σημείο από ήταν αναμενόμενο.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΜΕΝ και της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αναφέρουν:

«Την ίδια στιγμή που ο Νετανιάχου, αφήνει κατά μέρους και τα τελευταία προσχήματα περί “δικαιώματος στην αυτοάμυνα” και προαναγγέλλει καθολική κατοχή της Γάζας, την ώρα που οι νεκροί Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά και άμαχοι, έχουν φτάσει τους 60.000, από την έναρξη αυτού του άδικου πολέμου. Το κρουαζιερόπλοιο ανάμεσα στους ανέμελους τάχα τουρίστες, έχει ισραηλινούς στρατιώτες, απ’ αυτούς που τραμπουκίζουν εργαζόμενους, όταν διαδηλώνουν ενάντια στα εγκλήματα κατά της Παλαιστίνης, όπως στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Την Πέμπτη 14 Αυγούστου, αυτό το κρουαζιερόπλοιο, έχουν το θράσος να το φέρουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά. Ο λαός του Πειραιά έχει σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας, από την αρχή αυτού του πολέμου, με μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με το να μπλοκάρει επανειλημμένα την εκφόρτωση containers, φορτωμένων με στρατιωτικό υλικό που προορίζονταν για να χτυπήσουν τον Παλαιστινιακό λαό. Βάζουμε φρένο στην εμπλοκή και στη στήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου, είναι ανεπιθύμητο! Εμποδίζουμε με κάθε τρόπο να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά και να αδειάσει τα «σκουπίδια του» στην εργατούπολή μας!».

Πηγές αναφέρουν πως μέλη του εργατικού συνδικάτου ΠΑΜΕ πέταξαν γιαούρτια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Νεκρός ανασύρθηκε ο 59χρονος οδηγός ταξί από την πύλη Ε4

Χωρίς τις αισθήσεις του παρά την άμεση παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος  και δυτών ανασύρθηκε ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *