Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός/Παιχνίδι Minecraft στον Πειραιά

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το ψηφιακό παιχνίδι Minecraft στον Πειραιά, το οποίο διοργανώθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος BeSecureFeelSecure (BSFS).

Ο Δήμος Πειραιά καινοτομεί για ακόμη μια φορά μέσα από την εφαρμογή πρωτοποριακών ψηφιακών δράσεων. Σε συνεργασία με την εταίρο του Space Hellas, διοργάνωσε ένα διαδικτυακό παιχνίδι «Κλέφτες και Αστυνόμοι» για μικρούς και μεγάλους στη διάσημη πλατφόρμα παιχνιδιών Minecraft. Η καινοτομία του συγκεκριμένου εγχειρήματος έγκειται στο γεγονός ότι το παιχνίδι διεξήχθη παράλληλα σε πραγματικό και σε ψηφιακό περιβάλλον!

[ video link: https://youtu.be/-3R2ne79oN4 ]

 

Στο παιχνίδι, ένας από εμάς έπαιξε τον ρόλο του «κλέφτη». Κινήθηκε λοιπόν στους δρόμους του Πειραιά με το «κλεμμένο» αντικείμενο (το οποίο έφερε πάνω του ειδικό Bluetooth αισθητήρα) και η παρουσία του μεταφέρθηκε σε πραγματικό χρόνο στον ψηφιακό κόσμο του Minecraft, ο οποίος ήταν ένα αντίγραφο της πόλης μας. Οι παίκτες του ψηφιακού κόσμου εντόπισαν το κλεμμένο αντικείμενο στους δρόμους του Minecraft, παίρνοντας στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που το κλεμμένο αντικείμενο ερχόταν σε κοντινή απόσταση στον πραγματικό κόσμο με κινητή συσκευή που είχε την εφαρμογή CURiM, χτιζόταν στον ψηφιακό κόσμο, στο αντίστοιχο σημείο, μια δέσμη φωτός η οποία ήταν ορατή στον ουρανό του Minecraft. Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις δέσμες φωτός, οι παίκτες του Minecraft εντόπισαν τελικά το κλεμμένο αντικείμενο.

Στόχος της ψηφιακής δράσης ήταν η πρώτη προσομοίωση της alpha έκδοσης της εφαρμογής CURiM – που αναπτύσσεται στα πλαίσια του προγράμματος BSFS – και η ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα που αφορούν την πρόληψη της παραβατικότητας και την ενίσχυση της συλλογικής ευθύνης μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας και του χώρου του video gaming.

Ο Δήμος Πειραιά και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα BSFS ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες για τη μεγάλη ανταπόκριση και συγχαίρουν τους νικητές, τους τυχερούς της κλήρωσης και όλους τους διαγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους.

Τα δώρα του διαγωνισμού περιλαμβάνουν: δυο Microsoft Xbox κονσόλες για τους νικητές του παιχνιδιού, μια Microsoft Xbox κονσόλα και ακόμη 10 Mi smart band 6 που κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες, ενώ όλοι λαμβάνουν από ένα Data Blocker Privacy Kit ως αναμνηστικό δώρο συμμετοχής.

 

About kymaeditor

Check Also

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το χθεσινό θανατηφόρο περιστατικό στον Πειραιά

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την πρωτόγνωρη θανατηφόρα συμπλοκή μεταξύ  Κούρδων μέσα στο κατάστημα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *