Παιδεία

Μη κρατικά ΑΕΙ: Επιμένουν στις καταλήψεις οι φοιτητές – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8/3 στην Αθήνα

Του · · 1 λεπτό ανάγνωσης
Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του Συντονιστικού τους κι ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησής τους την Παρασκευή, ημέρα ψήφισης στη Βουλή για το νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύονται και στη χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Οι καταλήψεις ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων συνεχίζονται σε περίπου 150 σχολές. Την Παρασκευή (8/3), ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, φοιτητές από όλη τη χώρα θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Την Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, φοιτητές από όλη τη χώρα θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Στο πλευρό των φοιτητών θα είναι μαθητές, η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα παραμένουν υπο κατάληψη για 9η εβδομάδα, με τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στις σχολές αυτές να διενεργούνται με ψηφιακά μέσα.

Πηγή: ert news

Κοινοποίηση