Μια νίκη όταν χτυπά το κουδούνι του σχολείου στους Αρκιούς

Μάχη με την σκληρή πραγματικότητα δίνουν κάθε χρόνο οι κάτοικοι στους Αρκιούς, το μεγαλύτερο νησί στο ομώνυμο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.

Ο πληθυσμός που φθίνει κάθε χρόνο, εγείρει το ερώτημα έως πότε θα υπάρχει κάποιος μαθητής για να παραμείνει ανοικτό το σχολείο.

Μια νίκη όταν χτυπά το κουδούνι του σχολείου στους Αρκιούς 

Η Ολγα Γκουτζίκα, νεοδιορισθείσα δασκάλα στο νησί δηλώνει πως οι Αρκιοί ήταν η πρώτη της επιλογή. Έχοντας την όρεξη της πρώτης φοράς, το αντιμετωπίζει ως λειτούργημα. «Σκεπτόμενη ότι οι δάσκαλοι πρέπει να πηγαίνουν επειδή το θέλουν και όχι επειδή τους το επιβάλουν θεώρησα ότι αυτό έπρεπε να κάνω», δηλώνει με αισιόδοξο χαμόγελο.

«Ο Άγγελος θα πρέπει να έχει μια δασκάλα που ήθελε να βρίσκεται μαζί του και όχι επειδή είναι αναγκασμένη. Έτσι, έχουμε όλο τον χρόνο να αξιοποιήσουμε μαζί, ακόμη και στα διαλλείματα».

Ο μοναδικός μαθητής του σχολείου ο Άγγελος είναι στην Πέμπτη δημοτικού και έχει διάθεση για μάθηση. Αυτό δείχνει στην νέα δασκάλα του μέσα σε μια εβδομάδα, από τότε που άνοιξε το σχολείο.

Μια νίκη όταν χτυπά το κουδούνι του σχολείου στους Αρκιούς 

Οι κάτοικοι των Αρκίων παλεύουν να διατηρηθεί το σχολείο ανοικτό και με υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες, γίναμε μια μεγάλη οικογένεια, αναφέρει η κ. Γκουτζίκα.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν θα τελειώσει ο Άγγελος το σχολείο σε δυο χρόνια και αν δεν υπάρξει κάποιο παιδί να παρακολουθεί τα μαθήματα, τότε αναγκαστικά θα κλείσει.

Οι κάτοικοι βλέπουν τον χρόνο αμείλικτο να ερημώνει το νησί και δεν έχουν που να ακουμπήσουν την μοναξιά τους.

Πηγή:ert news

About kymaeditor

Check Also

Από σήμερα Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *