Μουσικοχορευτική εκδήλωση “Εις τον αφρό της θάλασσας” στο CHRISTMAS THEATER με την αιγίδα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, το Λύκειον των Ελληνίδων και το Christmas Theater, υπό την αιγίδα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, μας καλούν να γνωρίσουμε την εξαιρετικά πλούσια χορευτική παράδοση των Επτανήσων.

Παραμένει ισχυρός ο απόηχος της μεγαλειώδους παράστασης του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών που περιελάμβανε και  χορούς των Επτανήσων, σε μία sold out βραδιά στο Ηρώδειο το 2013, με τίτλο: ”Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε’’ σε καλλιτεχνική επιμέλεια του αείμνηστου

δασκάλου Λευτέρη Δρανδάκι.

Οι χοροί των Επτανήσων περνούν από γονιό  σε παιδί και από γενιά σε γενιά: χορεύονται αδιάλειπτα και υφίστανται αλλαγές όπως όλες οι ζωντανές εκφράσεις, χωρίς όμως ποτέ να κοπούν από τη ρίζα τους.

Στην ύπαιθρο, σε πόλεις και χωριά, σε γιορτές και πανηγύρια, σε αγροτόσπιτα αλλά και σε αρχοντικά, οι χοροί και τα τραγούδια  των Επτανήσων έχουν ζυμωθεί όλα αυτά τα χρόνια με την ιστορία και τις κοινωνικές αλλαγές του τόπου τους.

Χοροί και τραγούδια, ανθοί μιας μεγάλης παράδοσης θα αποδώσουν δεξιοτέχνες ερμηνευτές: χορευτές, μουσικοί και τραγουδιστές.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον μεγάλο δάσκαλο  Λευτέρη Δρανδάκι καλλιτεχνικό διευθυντή του Λυκείου των Ελληνίδων, που έφυγε από την ζωή την 1η Φεβρουαρίου 2024

About kymaeditor

Check Also

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών έχει θεσπιστεί από την #UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *