Μπαλτάκος: Δε θυμάμαι τι άλλο έχω πει για τον Σαμαρά στους Χρυσαυγίτες

«Για το καλό της παράταξης και της χώρας συνομιλούσα με τη Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM

«Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα ρόλο για το καλό της παράταξης και της πατρίδας. Εν αγνοία του Αντώνη Σαμαρά μιλούσα με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι τρέφει απεριόριστο σεβασμό προς την κ. Κουτζαμάνη, ενώ υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. κεντροδεξιά παράταξη που κινδυνεύει τα τελευταία χρόνια να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα, αυτό δεν πρέπει να συμβεί».

Χαρακτήρισε αυτό που έκανε με τον Κασιδιάρη ως «καθημερινότητα» και πως «ο πρωθυπουργός ήξερε ότι έπρεπε να απεγκλωβίσουμε όσους βρίσκονταν στη Χρυσή Αυγή».

Υπογράμμισε πάντως ότι δεν υπήρχε λόγος ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τις επαφές του με τη Χρυσή Αυγή, «ήταν λεπτομέρεια αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Για την επίμαχη συνάντηση με τον Ηλία Κασιδιάρη αποκάλυψε ότι έγινε πιθανότατα τον Οκτώβριο λίγο μετά τις προφυλακίσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους»

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Κασιδιάρη είπε: «Με βρήκε στο διάδρομο, μου είπε ότι έχουν προσωπικό παράπονο, δεχόμουν πολλούς ανθρώπους. Επειδή και στο παρελθόν μιλούσα μαζί του, τον δέχτηκα. Το ότι ήταν κατηγορούμενος δεν σημαίνει ότι είναι και καταδικασμένος. Όταν κατάλαβα στη συνέχεια τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι οι συναντήσεις μηδενίστηκαν. Τον είδα γιατί ήθελα να δω και πού το πάνε» υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και αυτό το έκανε «με πλειάδα ενεργειών».

«Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Μίλαγα με του χρυσαυγίτες, τους έλεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν. Εξυπηρετούσε ένα σκοπό αυτό που έκανα.Έπρεπε να γνωρίζουμε τι σκοπεύουν να κάνουν. Για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους έλεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν».

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμία σκευωρία, καμία συνωμοσία. Τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού τα ανέφερα επειδή τα διάβασα στον Τύπο, δεν είχα ρωτήσει τον πρωθυπουργό. Ολα όσα είπα στον Κασιδιάρη, τα είδα γραμμένα, είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο. Τι να φοβηθώ από τη μαγνητοφώνηση; Είχε μόνο σκοπιμότητα, έπρεπε να γνωρίζω, να καταλάβω».

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αν έχει μιλήσει ξανά για τον πρωθυπουργό σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τι είχε πει απάντησε ότι «δεν θυμάμαι τι άλλο έχω πει για τον Σαμαρά», αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες συνομιλίες στην κατοχή της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε την άποψη ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να ερευνήσει όσα ακούστηκαν στον διάλογό του με τον Ηλία Κασιδιάρη διότι δεν έχει καμία νομική ισχύ, καθώς το υλικό έχει τραβηχτεί παράνομα.

«Δεν ξέρω πού είναι ο γιος μου»

Για το σκηνικό με το γιο του στη Βουλή δήλωσε: «Δεν μπήκε στο γραφείο, στο διάδρομο έγινε το περιστατικό. Τους είδε να ανεβαίνουν και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Τον γνωρίζουν, επειδή ερχόταν συχνά για να με δει. Αρχισαν να σπρώχνονται. Μετά αυτοί, επειδή έχουν μανία μηνύσεων, είπαν ότι τους χτύπησε. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια με τη βία, διαμαρτύρονται επειδή τους χτύπησε ή τους κλώτσησε. Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, έχει κώδικα τιμής, δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος. Επιλέγει αν θα εμφανιστεί όποιος εμπλέκεται σε διαδικασία αυτοφώρου. Δεν ξέρω πού είναι ο γιος μου».

 

 

About kymaeditor

Check Also

Έως και τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

Σχετικά με τις αιτήσεις στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας …