Προσφυγή Γκριμάλντι στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού κατά του «deal» Attica Group – Hellenic Seaways.

Στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού (DG COMP) προσφεύγει ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι ισχυριζόμενος ότι θα προκύψει συγκέντρωση στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά από την κυοφορούμενη εξαγορά του 50,3% της Hellenic Seaways (HSW) που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς από την Attica Group.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ιταλικού ομίλου Εμανουέλε Γκριμάνλτι ο οποίος κατέχει το 95% των μινωνικών γραμμών και έχει αυξήσει την συμμετοχή στοι μετοχικό κεφάλαιο της HSW σε 48,53% αν η συμφωνία εγκριθεί «ο πρώτος και ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στο Αιγαίο θα συνενωθούν αποκτώντας κυρίαρχη θέση».

Σύμφωνα με τον κ. Γκριμάνλτι ο όμιλος του ετοιμάζει επίσημη προσφυγή στην DG CΟMP στην οποία θα καταγράφει τα επιχειρήματά του ενάντια στην συνφωνία η οποία κατ’ αυτόν έγινε «έξω από φυσιολογικές παραμέτρους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης Attica στις αρχές Αυγούστου προς το χρηματιστήριο ήλθε σε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατέχει το 40,5% της HSW, αλλά και έναν αριθμό μικρομετόχων για την εξαγορά των μετοχών τους.                                                                                   Πηγή: Καθημερινή

About kymaeditor

Check Also

myAADE: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021

Αναρτήθηκαν πριν από λίγο όλα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021. Οι 7,3 εκατ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − fifteen =