Πρόσκρουση πλοίων στη Σαλαμίνα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ“ Ν.Π.9561, κατά τον απόπλου από την προβλήτα Φανερωμένης Σαλαμίνας για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου της γραμμής Πέραμα Μεγάρων – Φανερωμένη Σαλαμίνας, προσέκρουσε στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΑΝΤΑΣ” Ν.Π. 10502, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο πλησίον της εν λόγω προβλήτας.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο “ΑΙΑΝΤΑΣ”. Στη συνέχεια, κατόπιν αδυναμίας πρόσδεσης του “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” στην οικεία προβλήτα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, απέπλευσε προς τοπ λιμάνι  Περάματος Μεγάρων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα και κατόπιν, επέστρεψε κενό φορτίου και επιβατών, στο λιμάνι Φανερωμένης Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

About kymaeditor

Check Also

Έργα Πνοής για την Σητεία 11,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Νέα πνοή στην Σητεία δημιουργούν οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που έχει διασφαλίσει ως τώρα το Υπουργείο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 5 =