Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: 24ωρη απεργία των γιατρών και τετράωρη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ

Με νέα κινητοποίηση και συγκεκριμένα με 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 28/9 οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», διεκδικούν την κάλυψη των κενών θέσεων αναισθησιολόγων, σε μόνιμη βάση. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ  ανακοίνωσε διευκολυντική τετράωρη στάση εργασίας 11.00π.μ. – 3.00μ.μ και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00μ.μ.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, αναφέρεται ότι: «πραγματοποίησε την Πέμπτη 22/09/22 συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα προβλήματα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Πιο συγκεκριμένα, από την ΕΙΝΑΠ τέθηκε το ζήτημα των ελλείψεων των αναισθησιολόγων που οδηγεί στην πραγματοποίηση μόνο των έκτακτων χειρουργείων και των ελλείψεων μικροβιολόγων με αποτέλεσμα σε ημέρες εκτός εφημερίας να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές εξετάσεις. Εκ μέρους του ΔΣ ζητήθηκαν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έως τότε επίταξη γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα.

Εκ μέρους του υπουργού η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι θα προχωρήσει σε μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία, στα οποία εν γνώσει του θα δημιουργηθούν ελλείψεις και προβλήματα. Επίσης, για το ζήτημα του μικροβιολογικού, η αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε ότι θα μπορούσαν και τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία να έχουν το ίδιο εργαστήριο!

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των συναδέλφων, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη με γρήγορες διαδικασίες 4 θέσεων αναισθησιολόγων, 2 θέσεων μικροβιολόγων και 1 θέσης καρδιολόγου.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στο Παίδων Αγία Σοφία, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Παίδων Πεντέλης και καλύπτουμε την 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00μ.μ. και καλύπτουμε όσους συναδέλφους θέλουν να παρευρεθούν με 4ωρη στάση εργασίας 11.00π.μ. – 3.00μ.μ».

Πηγή:ert news

About kymaeditor

Check Also

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας – Ενημέρωση για την αποτελεσματική πρόληψη έναντι της νόσου

Ο μήνας Ιανουάριος έχει ορισθεί ως διεθνής μήνας ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του τραχήλου της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *