Oι αναπτυξιακές προτάσεις του ΕΒΕΠ και θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά

Τις αναπτυξιακές προτάσεις του παρουσίασε το ΕΒΕΠ και ο πρόεδρος του, Βασίλης Κορκίδης με επιστολές του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Π. Σκουρλέτη, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Λαφαζάνη, τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, κ. Θ. Δρίτσα, τον αναπληρωτή τπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γ. Κατρούγκαλο και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, κ. Ε. Κουντουρά.

Ειδικότερα, οι επικαιροποιημένες προτάσεις – θέσεις αφορούν, επιγραμματικά, στην ενίσχυση της ρευστότητας και ολοκλήρωσης της διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, στη δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, στην περαιτέρω απλοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης, στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 προς όφελος της απασχόλησης στην αγορά και της ανταγωνιστικότητας των Μ.μ.Ε., στην ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και της ναυτιλιακής δραστηριότητας με κίνητρα για τα ναυτιλιακά “cluster”, την απλοποίηση των τελωνειακών υπηρεσιών και ενίσχυσης των συνδυασμένων μεταφορών, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στη ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής, στην ανασυγκρότηση του Εμπορίου, την αδειοδότηση της Βιομηχανίας και την αναβίωση της Μεταποίησης, στη στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τέλος στον εκσυγχρονισμό του Επιμελητηριακού Θεσμού, με την εξέλιξη των Επιμελητηρίων σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, ως δομές της Δημόσιας Διοίκησης.

Τι δήλωσε ο Κορκίδης

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΕΒΕΠ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Β. Κορκίδης τόνισε: «…Παραθέσαμε στη νέα κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς επίσης και τις πάγιες θέσεις των εκπροσώπων του παραγωγικού κόσμου, οι οποίες έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την ανάδειξη ενός καινούριου, παραγωγικού και εξωστρεφούς προτύπου, απαλλαγμένου από τις παθογένειες του παρελθόντος. Αρκετά σημεία των Προγραμματικών Δηλώσεων είναι καλοδεχούμενα και ικανοποιούν μερικά από τα πάγια αιτήματά μας, πλην όμως χρήζουν περαιτέρω εξειδίκευσης, ως προς τα χρονοδιαγράμματα των στόχων».

Όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, «η αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σαφώς και πρέπει να αποτελούν μείζονα προτεραιότητα της εκάστοτε Πολιτείας, ιδιαίτερα, σε αυτό το κρίσιμο σημείο, στο οποίο βρίσκεται η xώρα μας, περιμένοντας και τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup ή όποιου ακολουθήσει μέχρι τέλος του μήνα, για την επίτευξη μιας αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, που θα αποκαταστήσει την ομαλότητα στη χώρα και θα επαναφέρει την ηρεμία στις αγορές. Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι για να προχωρήσουμε μπροστά, χρειαζόμαστε και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ιδιωτική πρωτοβουλία και θα απελευθερώσουν τις απίστευτες δυνατότητες όλων των Ελλήνων…».

About kymaeditor

Check Also

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη πολιτών στη ρύθμιση οφειλών στους Δήμους μέχρι 72 δόσεις

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών πολιτών προς Δήμους σε έως και 72 δόσεις αλλά και αναβίωσης παλαιότερων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *