Ο 14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έρχεται την Κυριακή

Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, η αγαπημένη δρομική διοργάνωση μικρών και μεγάλων επιστρέφει ανανεωμένη για 14η χρονιά!
Στις23 Απριλίου, πρωταθλητές και ερασιτέχνες δρομείς
από όλο τον κόσμο θα τρέξουν στον πρώτο ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες, σε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκους της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Ορμου που διαπερνά σημαντικά σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Σημείο αναφοράς παραμένει το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου θα λειτουργήσει ως αφετηρία και τερματισμός για όλους τους αγώνες του 14ου  Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου.
Οπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο μήνυμά του για τον αγώνα: «Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, που αναδύεται στις ημέρες μας σε διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, εκπέμπει ιδανικά μέσα από την παραλιακή διαδρομή της Νότιας Αττικής, τον ελληνικό χαρακτήρα της Ψυχοσωματικής Υγείας στην πράξη: στα βήματα των δρομέων! Με τον συνδυασμό του ψυχοσωματικού οφέλους της άθλησης δίπλα στη θάλασσα και της ευεξίας που προσφέρει το εξαιρετικό κλίμα της Αττικής καθώς και η απόλαυση του ιδανικού τοπίου , παράλληλα με την ευκαιρία του ιστορικού περιπάτου του Φάληρου, και του Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς για τα άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Με καμάρι λοιπόν θα λάβουμε όλοι μέρος στον 14ο
Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο την Κυριακή στις 23 Απριλίου, και καλώ όλους τους πολίτες της Αττικής, και τα παιδιά της Αττικής στους Παιδικούς Αγώνες, να γιορτάσουμε με τη συμμετοχή μας την «Αττική ως τόπο Υγείας» , όπως, άλλωστε, οι χιλιάδες διεθνείς επισκέπτες μας προσέρχονται με
τόση χαρά να απολαύσουν!».
Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ ενώ παράλληλα διεξάγεται στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Mαραθωνίου, σε μια απόσταση 10,5 χλμ. Οσοι θέλουν ναδοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5 χλμ που διαπερνά το παραλιακό μέτωπο. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5 χλμ, πάνω στην ίδια όμως διαδρομή.
Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς, 1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Για τους μικρούς δρομείς έως 12 ετών, είναι διαθέσιμος ξανά o Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.000 μέτρων που προσφέρεται δωρεάν ώστε να μυηθούν στον κόσμο

του τρεξίματος.
Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει εξασφαλίσει επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ, πιστοποιημένη από την WA/AIMS. Ετσι, πλέον οι δρομείς μπορούν να απολαύσουν την ανανεωμένη χάραξη των διαδρομών που διατρέχει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, περνώντας δίπλα από σημαντικά τοπόσημα όπως το Θωρηκτό Αβέρωφ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα του Φλοίσβου και η Μαρίνα Αλίμου, τρέχοντας σε μια διοργάνωση ενταγμένη στο καλεντάρι της AIMS.
Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο
πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού, είναι πλέον ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!» και τα έργα όλα να εκτίθενται στη Γραμματεία των αγώνων.
Το Σάββατο 22 Απριλίου στις 13.00 προγραμματίζεται ο Ιστορικός Περίπατος του Φαλήρου σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Με αφετηρία το Θωρηκτό Αβέρωφ, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα σημαντικότερα σημεία του Φαληρικού Ορμου, γνωρίζοντας την ιστορία τους αφού την επόμενη ημέρα θα τα δουν τρέχοντας στις διαδρομές του Ποσειδωνίου. Τον συντονισμό του περίπατου έχει η Μαίρη Τρύφων, υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Παλαιού Φαλήρου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν με
απαραίτητη κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210-9811030 ή στο μέιλ [email protected].
Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος «τρέχει» τη δράση ανακύκλωσης και συγκέντρωσης πλεονάζοντος νερού «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Με τον ίδιο φορέα, διοργανώνεται το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Αστα να τρέξουν ξανά» που προωθούνται σεομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και ο ΠοσειδώνιοςΗμιμαραθώνιος, σε συνεργασία με εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, τηνφαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk κι άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη εναντίον του διαβήτη.

About kymaeditor

Check Also

Super League: Υποψήφιος για την προεδρία και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Κόντρα «αιωνίων» θα υπάρξει στις αυριανές (26/6, 17:00) αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *