Ολοκληρώθηκαν τα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα της Α΄ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου

Παραδίδονται τα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα της Α΄ Φάσης του εμβληματικού έργου του Φαληρικού Όρμου.
Μετά την ολοκλήρωση των συγκοινωνιακών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων της Α’ Φάσης του έργου «ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ» ξεκινάει η παράδοσή τους προς χρήση. Έτοιμη η Περιφέρεια Αττικής και για τη Β’ Φάση για την οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ενώ έχουν καταρτιστεί και οι σχετικές μελέτες. Η Περιφέρεια Αττικής αναμένει από το ΤΑΙΠΕΔ την ολοκλήρωση των μελετών, που αφορούν το πρώτο τμήμα της ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ώστε να ενσωματωθούν στο έργο που θα δημοπρατηθεί. Σε ό,τι αφορά στην Α’ Φάση και όπως αναφέρει η ΠΕ Αττικής σε ανακοίνωση της  ήδη έχουν περατωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα και από τώρα και στο εξής τα όμβρια από τις νότιες γειτονιές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας θα παροχετεύονται στη θάλασσα μέσω των νέων παραλιακών συλλεκτήρων και υγρών καναλιών.
Παράλληλα ολοκληρώνονται και τα συγκοινωνιακά έργα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στο χώρο ανάπλασης ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά και νέα παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.
Πιο συγκεκριμένα, ήδη παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος ανισόπεδος κόμβος του Παλαιού Φαλήρου που συνδέει με ασφάλεια και άνεση το Παλαιό Φάληρο με την νέα και την παλαιά παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, καθώς και ο νέος ανισόπεδος κλάδος, που συνδέει τη Λ. Συγγρού με το χώρο ανάπλασης στο ύψος του γηπέδου του TAE KWONDO.
Ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη Β’ Φάση επισημαίνει: «Έχουμε
θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα μας την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, η υλοποίηση και της Β΄ Φάσης της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, οι μελέτες είναι έτοιμες. Το μόνο που αναμένουμε είναι το ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει τις μελέτες για το πρώτο τμήμα της Ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας».
Επίσης παραδόθηκαν  στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου, η είσοδος στο χώρο ανάπλασης από τη Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα κυκλοφορίας από Πειραιά προς Αθήνα/Γλυφάδα), καθώς και το δίκτυο τοπικών οδών μέσα στο χώρο ανάπλασης, που θα εξυπηρετεί επίσης την πρόσβαση στο ΙΠΣΝ, την ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας, καθώς και τις υπόλοιπες πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

About kymaeditor

Check Also

Σαλαμίνα: Εγκαινιάστηκε το έργο ψηφιακής ανάδειξης του νησιού

Στη Σαλαμίνα ο Νίκος Χαρδαλιάς eγκαινίασε προ ημερών  το έργο της ψηφιακής ανάδειξης του νησιού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *