Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αίτημα την λήψη μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι διαδηλωτές με κεντρικά συνθήματα «πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή» και «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών»,

συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ζητούν μεταξύ άλλων να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και σχολικές αίθουσες για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών ενώ διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Την κινητοποίηση στήριξαν και συμμετείχαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία καθώς και γονείς.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα γυμνάσια η σημερινή

Το τελευταίο κουδούνι για την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2023-24, θα ακουστεί σήμερα, Τρίτη, στα γυμνάσια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *