Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Λασίθι – Σε ετοιμότητα κατηγορίας κινδύνου 4 οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε 6 Περιφέρειες

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Μαύρος Κολυμπος Λασιθίου Κρήτης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Στο μεταξύ σε ετοιμότητα κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) βρίσκονται από σήμερα και μέχρι την Τρίτη οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Στο επίκεντρο των συσκέψεων που έγιναν χθες υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ήταν η πρόβλεψη για ισχυρούς ανέμους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μέχρι 8 Μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ». Η ΕΛΑΣ προχωρά σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Xθες Σάββατο ( 06/04 ) από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (δηλαδή μέσα σε μόλις 12 ώρες) εκδηλώθηκαν 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις και τα πρόστιμα χθες (06 Απριλίου 2024) σύμφωνα με σχετικό δελτίο της Πυροσβεστικής γίνεται γνωστό ότι:

«Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Πρέβεζα, Κόρινθο, Μεσσηνία, Λασίθι και Δράμα.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πρέβεζας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, εντός οικοπεδικού χώρου στην Τ.Κ. Βράχου, του δήμου Πρέβεζας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κορίνθου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, στη Τ.Κ. Σολωμού, του δήμου Κορίνθου. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαμάτας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στη περιοχή Μπούκα, του δήμου Μεσσήνης. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ιεράπετρας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, εντός οικοπεδικού χώρου, στην περιοχή Αμμουδάρα, του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, εντός αγροτεμαχίου, στην περιοχή Αδριανή, του δήμου Παρανεστίου Δράμας».

Πηγή:ert news

About kymaeditor

Check Also

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 21 Μαΐου

Νέα 24ωρη πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου 2024 έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *