Ορκωμοσία 62 Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού

Τη σημασία ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την ένταξη σε αυτό 62 νέων Σημαιοφόρων (απευθείας κατάταξης ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού), επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας τους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι νέοι Αξιωματικοί θα στελεχώσουν, ως επί το πλείστον, τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής που επιχειρούν καθημερινά σε όλη την επικράτεια αλλά και λοιπές Υπηρεσίες.

Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους νέους και τις νέες Αξιωματικούς για την επιλογή τους να καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα, ένα Σώμα ιστορικό που, όπως τόνισε, μετρά ήδη πάνω από εκατό χρόνια διαδρομή και τιμά την Ελλάδα και τους Έλληνες, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ελληνική ναυτιλία και κοινωνία, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

«Στο πρόσωπό σας, ως Αξιωματικών πλέον του Λιμενικού Σώματος, διακρίνουμε έναν άοκνο φρουρό των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, τα οποία, ως πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαιώνω πως είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία να το αναδεικνύουμε καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Και συνέχισε: «Σε εσάς βρίσκουμε έναν συμπαραστάτη σε κάθε νησιώτη, από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα και ένα στέλεχος το οποίο υποστηρίζει καθημερινά και πολλαπλώς τον σημαντικότερο πρεσβευτή του ελληνισμού διεθνώς, την ελληνική ναυτοσύνη και τον Έλληνα ναυτικό. Και αυτό που κάνει να ξεχωρίζει το Λιμενικό Σώμα από όλα τα άλλα ένστολα Σώματα είναι το γεγονός της τριπλής αποστολής του».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Αντώνιος Μάζης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νήφων Καπογιάννης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, συνεπικουρούμενος από τον Πλωτάρχη (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Δημήτριο Βαρσαμίδη.

About kymaeditor

Check Also

ΠΝΟ: “Το Ευγενίδειο Ίδρυμα προσπαθεί να υποβαθμίσει τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση”

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξέδωσε  την ακόλουθη ανοικτή επιστολή σε σχέση με όσα ακούστηκαν για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *