Παγκόσμιο Κύπελλο γενειάδας στο Μπούργκχαουζεν: Ποιος έχει την πιο όμορφη;

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία στην Αμβέρσα, πραγματοποιείται ξανά: Το Παγκόσμιο Κύπελλο γενειάδας. Αφού η διοργάνωση του 2021 στη Νέα Ζηλανδία ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, εκατοντάδες γενειοφόροι από περισσότερα από είκοσι έθνη κάνουν προσκύνημα στο Μπουργκχάουζεν της Άνω Βαυαρίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι, τόσο διαφορετικά είναι και τα γένια τους. Από τις πέντε υπερκατηγορίες «μουστάκι», «γένια στο πηγούνι και στα μάγουλα», «μοντέρνο μούσι», «πλήρες μούσι» και “Whiskerinas/ Ladies”. Σχηματίζονται 28 υποκατηγορίες με ηχηρά ονόματα όπως «μουστάκι Νταλί» ή «πλήρες μούσι Γκαριμπάλντι». Σε κάθε κατηγορία, στο τέλος του Σαββατοκύριακου, θα αναδειχθεί ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής ή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε έναν τελικό διαγωνισμό για τον υψηλότερο τίτλο, το «Σούπερ μούσι».

Δεν συμμετέχουν μόνο άνδρες

Είναι μια τριχωτή υπόθεση και όχι μόνο για τους άνδρες. Συμμετέχουν και οι γυναίκες και προσπαθούν να πείσουν την κριτική επιτροπή με έντεχνα κολλημένα ή δεμένα γένια. Μια προκαταρκτική κριτική επιτροπή επιλέγει ποιος ανήκει σε ποια κατηγορία και στη συνέχεια γίνεται το χτένισμα. Για την υπέρτατη πειθαρχία, το «πλήρες μούσι», αυτό μπορεί να διαρκέσει ώρες και να απαιτήσει πολλούς βοηθούς.

Διαγωνισμός με ιστορία

Το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται από την Λέσχη Σνάουτσερ της Ανατολικής Βαυαρίας, η οποία ιδρύθηκε στο Άμπεργκ το 1996. Πίσω στο 1990, η Παγκόσμια Ένωση για τα γένια και τα μουστάκια προσκάλεσε τον κόσμο στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα γενειάδας. Ο τόπος διεξαγωγής ήταν και τότε στη Γερμανία στο Χόφεν αν ντερ Ένζ στον Μαύρο Δρυμό.

Από το 2007, ο διαγωνισμός διεξάγεται τακτικά κάθε δύο χρόνια με τόπους διεξαγωγής τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και την Αγγλία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται πάντα εναλλάξ σε μία χώρα της Ευρώπης και σε μία χώρα εκτός Ευρώπης.

Πηγή: BR24, ert news

About kymaeditor

Check Also

Καιρός: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένονται τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023. Άνεμοι έως 6 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *