Πανκαλλιτεχνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη για το 2022 συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επαγγελματιών του πολιτισμού, στην Αθήνα, ζητώντας την πλήρη στήριξη του κλάδου κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Με σύνθημα «η πανδημία μάς έκλεισε μέσα, η κυβέρνηση μάς βγάζει στο δρόμο» οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό διαδήλωσαν ζητώντας δωρεάν τεστ για όλους, ένταξη στα μέτρα στήριξης μέσω της αναστολής εργασίας για όσους βρίσκονται σε παραγωγές που αναστέλλονται λόγω ύπαρξης κρούσματος και ένταξη σε ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης με επιδότηση ενοικίου, επίδομα θέρμανσης, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών κ.λπ.

«Ο κλάδος μας πλήττεται ακόμα και χωρίς να ανασταλούν πλήρως οι δραστηριότητές μας. Η αύξηση των κρουσμάτων δυσχεραίνει την εργασία μας και δημιουργεί ανασφάλεια στο κοινό. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, και με το κύμα ακρίβειας να μεγαλώνει καθημερινά, δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να στηριχθούν όλοι οι συνάδελφοι, που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ζητάμε επίσης από τη υπουργείο Εργασίας να μας κοινοποιηθούν τα στατιστικά στοιχεία του Εργάνη σε βάθος τετραετίας, τα οποία θα καταδείξουν την κατακόρυφη πτώση της απασχόλησης κατά την περίοδο αυτή σε όλο το Θέαμα – Ακρόαμα» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.

Εκτός από την Αθήνα, πανκαλλιτεχνικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης σήμερα και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Κάτω Κηφισιά: Έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Ήχησε το 112

Έκρηξη και φωτιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) σε επιχείρηση στην Κάτω Κηφισιά και συγκεκριμένα επί της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *