Παραμένει υποστελεχωμένη η Τοπική Μονάδα Υγείας Νίκαιας-Ρέντη

Υποστελεχωμένη και σε υπολειτουργία παραμένει ένα χρόνο μετά η Τοπική Μονάδα Υγείας Νίκαιας-Ρέντη. Με αυτά τα δεδομένα ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη απευθύνει έκκληση στον υπουργό υγείας για άμεση επάνδρωση της δομής προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
‘Κύριε Υπουργέ,
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος υπολειτουργίας της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Δημοτική Ενότητα Ρέντη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και οι υποσχέσεις του Υπουργείου για την απαιτούμενη στελέχωση του, παραμένουν ανεκπλήρωτες.
Η παρουσία ενός μόνο γιατρού από τους τρεις που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όχι μόνο δεν συνεισφέρει στην έστω στοιχειώδη λειτουργεία της ΤΟΜΥ, υποβαθμίζει τη θεσμοθετημένη υπόσταση της και ουσιαστικά ακυρώνει την παροχή ασφαλούς, αποτελεσματικής και ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας σε μια μάλιστα εποχή που η προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι κατά κύριο λόγο προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Οι συμπολίτες μου, κ. Υπουργέ, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα άμεσης προσβασιμότητας στις υπηρεσίες φροντίδας υγείας πολύ δε περισσότερο, οι ευπαθείς ομάδες με χρόνια νοσήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως, διάγνωση, συνταγογράφηση, εμβολιασμοί, κατ’ οίκον φροντίδα, κ.ά.
Πρόσφατα με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου επισκεφθήκαμε τη 2η ΔΥΠΕ στην οποία με τρόπο σαφή θέσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΤΟΜΥ Ρέντη και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας.
Η ΤΟΜΥ Ρέντη, σήμερα, δεν έχει κανένα γιατρό και το Κέντρο Υγείας Νίκαιας έχει μόνο μια Γενική Γιατρό, έναν Καρδιολόγο και κανένα Παθολόγο ή Πνευμονολόγο κι όλα αυτά για έναν πληθυσμό που ξεπερνά τις 120.000 ανθρώπων.
Για μια ακόμη φορά, ζητώ κ. υπουργέ, την άμεση, προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου η Τοπική Μονάδα Υγείας Ρέντη να στελεχωθεί από 4 Γενικούς Γιατρούς ή Παθολόγους, 1 Παιδίατρο, 2 Νοσηλευτές, 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 2 Διοικητικούς Υπαλλήλους, σύμφωνα με τις οριζόμενες για τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, διατάξεις και προς την κατεύθυνση αυτή θα επιμείνω μέχρι να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία της ΤΟΜΥ.
Στην εποχή που διανύουμε, εκπτώσεις στην φροντίδα υγείας των πολιτών δεν επιτρέπονται και κατά συνέπεια, σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας έναντι της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Σε κάθε περίπτωση, ο covid δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την αποστελέχωση των υπηρεσιών Υγείας στην πόλη μας δυο χρόνια μετά.
Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας
Γιώργος Ιωακειμίδης
Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη”

About kymaeditor

Check Also

Σαλαμίνα: Εγκαινιάστηκε το έργο ψηφιακής ανάδειξης του νησιού

Στη Σαλαμίνα ο Νίκος Χαρδαλιάς eγκαινίασε προ ημερών  το έργο της ψηφιακής ανάδειξης του νησιού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *