Πειραιάς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ενεργών Πολιτών της Α΄Κοινότητας ενάντια στο σχέδιο ανάπλασης της Πειραϊκής

Οι ενεργοί πολίτες της Α’ Κοινότητας διαμαρτύρονται εντόνως για το σχέδιο ανάπλασης της Πειραϊκής και καταγγέλουν την ταχύτητα δημοπράτησης του έργου από την πλευρά του δήμου Πειραιά ενώ προχωρούν σε συγκέντρωση αύριο στις 19.30 στο Κοινοτικό Κατάστημα

Η ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών της Α’ Κοινότητας είναι η ακόλουθη:

“Την σχεδιαζόμενη «ανάπλαση» της Πειραϊκής η οποία έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των κατοίκων και όχι μόνο, ο πρόεδρος της Α’ κοινότητας αποφεύγει συστηματικά να φέρει ως θέμα  στο κοινοτικό συμβούλιο παρ’ ότι το έχουν αιτηθεί επιμόνως όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προφορικώς και εγγράφως.

Εξ άλλου παρά τις συνεχείς μας καταγγελίες για τις ελλείψεις και ανεπάρκειες της προμελέτης ο Δήμαρχος δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε άμεσο χρόνο  η διαδικασία της δημοπράτησης των τευχών της μελετοκατασκευής.

Η προμελέτη του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου, προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάζει την καταστροφή του τοπίου της Πειραϊκής με την τοποθέτηση λαμαρίνας – γραδελάδας πάνω στα βράχια, εντός του αιγιαλού .

  • Δεν υπάρχει για την τοποθέτησή της έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.                                              Δεν έχει εκπονηθεί μελέτη για το τοπίο προτεραιότητας της Πειραϊκής όπως απαιτείται από το άρθρο 22 του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής
  • Δεν έχει εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη  ούτε συνολική ούτε επί μέρους αν και διαφαίνεται το κυκλοφοριακό μπάχαλο που θα προκύψει  από τους οδηγούς που θα αναζητούν  μια θέση παρκινγκ από τις 241 που προβλέπονται ούτε αποσαφηνίζεται στη μελέτη πόσες από τις 241 θέσεις  προορίζονται για τους κατοίκους και πόσες για τους επισκέπτες.
  • Δεν υπάρχει φυτοτεχνική μελέτη , ενώ σχεδιάζεται να κοπούν δεκάδες μεγάλα δέντρα ευκάλυπτοι και αρμυρίκια και να αντικατασταθούν από φυτά χαμηλής βλάστησης
  • Δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

 

  • Δεν υπάρχουν μελέτες για την αντιμετώπιση:

– Της φωτορύπανσης από τα νέα φωτιστικά

– Της ηχορρύπανσης από την αναπόφευκτη αύξηση των μηχανοκίνητων δικύκλων (αναμενόμενη αύξηση θορύβου-ενόχληση κατά 100%) και της κυκλοφορίας.

 

Η Πειραϊκή τα τελευταία χρόνια έχει μπεί στο «μάτι »των επενδυτών της τουριστικοποίησης τόσο με την κατασκευή του νέου λιμανιού κρουαζιέρας όσο και με την ανάπλασή της για εξυπηρέτηση των τουριστών κρουαζιέρας .

 

Η ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ  στηρίζουμε την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 7.30 μμ έξω από το κοινοτικό κατάστημα Λ .Χατζηκυριακού 89 με αιτήματα:

Να αποσυρθεί η προμελέτη για την Ανάπλαση της Πειραϊκής

Να προχωρήσει ο Δήμος σε Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την Ανάπλαση”

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

ΟΛΠ : Ισχυρές επιδόσεις το α’ εξάμηνο του 2023, με σημαντική αύξηση κερδοφορίας και κύκλου εργασιών

Η ΟΛΠ Α.Ε., το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023, παρουσίασε νέα ισχυρή αύξηση εσόδων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *