Πειραιάς:Με απόφαση ΣτΕ προσωρινή παύση εργασιών βαθυκόρησης στο Κεντρικό Λιμάνι

Με απόφαση του ΣτΕ σταματούν προσωρινά οι εργασίες βαθυκόρησης στο λιμάνι του Πειραιά μετά από καταγγελίες και κινητοποιήσεις του Παρατηρητηρίου της Πειραΐκής το οποίο σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

“Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής ξεκίνησε τον κινηματικό και δικαστικό αγωνα κατά της προκαλουμενης οδικής και θαλάσσιας ρυπανσης απο τις βυθοκορησεις που διενεργουσε η Cosco  απο τον Ιανουαριο του 2024.Κατα την διαρκεια αυτού του αγωνα παρ οτι δεχτηκαμε εκφοβισμό και απειλες δεν καταθεσαμε τα οπλα.
Το τεκμηριωμένο φωτογραφικο υλικό και την επιστημονική έκθεση του ομότιμου καθηγητη θαλασσίου περιβαλλοντος και εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής κυριου Βασίλη Τσελέντη , τα θεσαμε στη διαθεση του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά. Το ΣτΕ δεχτηκε την προσφυγή και διακοπτει προσωρινά τις βυθοκορησεις του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.
Το κίνημα της Πειραϊκής σημειώνει ακομη μια ενωτική  νικη σήμερα και στέλνει μηνυμα αγώνα σε ολα τα κινήματα της χώρας μας.”
Να σημειωθεί πως και ο αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης  είχε προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά για το ίδιο θέμα και αναφέρει σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ:
“Το ΣΤΕ με απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά του ΕΚΠ και πολιτών να διακοπούν οι εργασίες βυθοκορησης στο Λιμάνι του Πειραιά…Για τις παράνομες εργασίες στο Λιμάνι η παράταξή μας είχε κατάθεση μηνυτήρια αναφορά και είχαμε καταθέσει Στοιχεία στο λιμεναρχείο Πειραιά. ..Να υπενθυμισουμε ότι μεχρι πριν λίγες ημέρες τα αρμόδια υπουργεία και το Λιμεναρχείο δεν μας κατέθεταν κανένα στοιχείο σχετικά με την αδειοδότηση των εργασιών…”

About kymaeditor

Check Also

Run Greece: Πλήθος κόσμου και κέφι στον Πειραιά

Οι κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά γέμισαν από φίλους του αθλητισμού, από λάτρεις των αγώνων δρόμου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *