Πέθανε 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη: Καθυστέρηση του ασθενοφόρου καταγγέλλει η οικογένειά της – ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

Μια 19χρονη έγκυος έχασε τη ζωή της, στον 8ο μήνα της κύησης, χθες, το μεσημέρι, στη Νέα Μάκρη, με τους συγγενείς να αποδίδουν την τραγική αυτή κατάληξη σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι η πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ έγινε χθες στις 8.30 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση έγινε στη 11.00 π.μ. Η περιγραφή των συμπτωμάτων δεν παρέπεμπε σε επείγον περιστατικό, καθώς καταγράφηκε ως “καταβολή δυνάμεων” από το τηλεφωνικό κέντρο, γι’αυτό και δεν ανέβηκε στη λίστα άμεσης εξυπηρέτησης.

Μία ώρα και 35 λεπτά αργότερα, στις 12.35 μ.μ., έγινε η δεύτερη κλήση προς το ΕΚΑΒ. “Κάντε γρήγορα, η κοπέλα γεννάει“. Αμέσως έφυγε κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, με γιατρό, από την Αρτέμιδα και έφτασε στο σημείο περίπου 20 λεπτά αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της. Ξεκίνησε η εφαρμογή καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ), χωρίς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, επί 25 λεπτά. οπότε η 19χρονη διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Ύγείας Νέας Μάκρης. Η νεαρή έγκυος ήταν χωρίς καρδιακό παλμό, αλλά οι γιατροί επί άλλα 45 λεπτά έδωσαν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή, με καρδιοπνευμονική ανάνηψη. Όμως, για τη 19χρονη και το 8 μηνών έμβρυο η μάχη είχε χαθεί. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγικής αυτής εξέλιξης.

Για τη διαχείριση του περιστατικού από την πλευρά του ΕΚΑΒ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), η οποία έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και το πόρισμά της αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες. Παράλληλα, έχει διαταχθεί ΕΔΕ, για να διερευνηθεί, αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού από το Κέντρο Ύγείας Νέας Μάκρης.

Στην περιοχή της Αττικής, οι ανάγκες για έγκαιρη διακομιδή των περιστατικών από το ΕΚΑΒ “επιβάλλουν” την πρόσληψη τουλάχιστον 150 διασωστών.

Πηγή: ert news

About kymaeditor

Check Also

Δράσεις της ΕΓΓΕ για την Παγκόσμια Ημέρα των μεγαλύτερων ηλικιακά ατόμων

Το 1991, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τις Αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *