Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας στη Δ. Ελλάδα: Δρόμοι χείμαρροι, απεγκλωβισμοί

Η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της Ηπείρου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ενώ αναμένεται βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Η συνεχής βροχώπτωση και οι πλημμύρες οδήγησαν σε κατολισθήσεις και εγκλωβισμούς πολιτών, με τις τοπικές αρχές και την Πολιτική Προστασία να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Το βράδυ της Τετάρτης (19/11), η συνεχής βροχόπτωση προκάλεσε κατολίσθηση στην περιοχή των Μηλιωτάδων, στο Ζαγόρι, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η κυκλοφορία. Μηχάνημα του Δήμου Ζαγορίου έσπευσε άμεσα στο σημείο για να καθαρίσει το δρόμο και να αποκαταστήσει την κυκλοφορία.

Στην ίδια περιοχή, δυο επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκαν λόγω των ορμητικών νερών που παρέλυσαν τη διέλευση δρόμων και εγκλώβισαν πέντε άτομα. Ένας βοσκός και η σύζυγός του βρέθηκαν σε αδιέξοδο στο Καβαλάρι του Δήμου Ζαγορίου, αδυνατώντας να περάσουν λόγω του φουσκωμένου ρέματος. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, με τη διάσωση να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Η ίδια κατάσταση σημειώθηκε και στους Μελισσουργούς, όπου δύο βοσκοί εγκλωβίστηκαν λόγω πλημμύρας του δρόμου από τη ροή του ρέματος. Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε και οι δύο κτηνοτρόφοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Στην Ηγουμενίτσα, η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στους δρόμους, με καθιζήσεις και φθορές στο οδόστρωμα να δυσχεραίνουν την κυκλοφορία. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς, η οποία έκλεισε λόγω κατολίσθησης και συσσώρευσης φερτών υλικών, όπως λάσπη και πέτρες.

Στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα στον δρόμο προς την περιοχή του Αγίου Προκοπίου, το νερό σε πολλά σημεία ήταν τόσο υψηλό, που καθιστούσε τη διέλευση επικίνδυνη, ενώ κάτοικοι ανέφεραν ότι σε ορισμένα σημεία μόνο με βάρκα ήταν δυνατή η προσέγγιση. Οι χαμηλές περιοχές και τα παλιά δίκτυα αποχέτευσης επιδεινώνουν την κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι ζητούν άμεση παρέμβαση των τοπικών αρχών για ενίσχυση των υποδομών.

Πηγή : msn

About kymaeditor

Check Also

Νέος σεισμός στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:48 στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στο Προκόπι, στο πλαίσιο της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *