Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά καταγγέλει αδιαφάνεια στις αρχαιρεσίες και ασυνέπεια από την πλευρά της εργοδοσίας να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους, ανακοινώνοντας και νέα 48ωρη απεργία  την προσεχή εβδομάδα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
“Το  ΔΣ του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ  με  αίσθημα ευθύνης απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά καταγγέλλοντας ότι “COSCO”-PCT-DPORT, μαζί με επιχειρηματικούς ομίλους, τη Δικαιοσύνη   και τα τσιράκια  τους  – το εργοδοτικό σωματείο ΣΕΕΔΠ, επιδιώκουν   να ακυρώσουν τις δεσμεύσεις του προς το σωματείο μας που έγιναν κατά τη διάρκεια της μαχητικής  – μαζικής  7ήμερης  απεργιακής  κινητοποίησης μας. Μιας μάχης που με επίκεντρο του διεκδικητικού πλαισίου  το εργοδοτικό έγκλημα  σε βάρος του Δημήτρη Δαγκλή, πρόβαλε  ότι είναι επιτακτική ανάγκη η  λήψη μέτρων  για  την προστασία  της ζωής   και της υγείας των εργαζομένων  στους χώρους δουλειάς.
Με οργανωμένη προσπάθεια  τα στελέχη των “COSCO”- DPORT  προσπαθούν  να απειλούν και να εκβιάζουν τους εργάτες, αξιοποιώντας ταυτόχρονα το εργοδοτικό σωματείο   ΣΕΕΔΠ  και μηχανισμούς του κράτους.
Το εργοδοτικό σωματείο ΣΕΕΔΠ, που δημιουργήθηκε  για να κάνει τη βρώμικη δουλειά της εργοδοσίας, έπαιξε υπονομευτικό ρόλο στην μεγάλη νικηφόρα απεργία του σωματείου Ε.Ν.Ε.Δ.Ε.Π. κατά της COSCO. Όταν είδε τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στις τελευταίες αρχαιρεσίες της ΕΝΕΔΕΠ,  με εντολή των COSCO- DPORT, αιφνιδιαστικά προκήρυξε αρχαιρεσίες, χωρίς να τηρήσει κανένα  μέτρο,  ακόμη κόντρα στο ίδιο το αντιδραστικό  καταστατικό του. Και το έκανε αυτό για να προσπαθήσει, μέσα από το όργιο  νοθείας, να εμφανιστεί   δήθεν ως  το   πιο αντιπροσωπευτικό σωματείο στην επιχείρηση από την ΕΝΕΔΕΠ, σε μια περίοδο που το Σωματείο μας  έχει καλέσει την εργοδοσία σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Έτσι η COSCO εξυπηρετεί τα σχέδια της,  επιδιώκει  να διαπραγματευτεί με το δικό τους σωματείο κι όχι με το σωματείο όλων των εργαζομένων στο λιμάνι ΕΝΕΔΕΠ.
Τα ίδια τα μέλη του εργοδοτικού ΣΕΕΔΠ, βλέποντας την απροκάλυπτη παρανομία, αφού δεν συγκλήθηκε καν Γενική Συνέλευση για να πουν τη γνώμη τους, έκαναν ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητώντας τη διακοπή των αρχαιρεσιών.
Κατά τη διαδικασία της εκδίκασης, το εργοδοτικό σωματείο δεν είχε ούτε μάρτυρα, ούτε προσκόμισε κανένα αξιόλογο στοιχείο και έγγραφο! Αντίθετα τα μέλη που είχαν προσφύγει κατέθεσαν πλήρη φάκελο με όλες τις παρανομίες. Υπέρ των εργαζομένων άσκησε πρόσθετη παρέμβαση το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με τον Πρόεδρό του Νίκο Ξουράφη που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες τους.
Και ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη όλοι περίμεναν να αποφασίσει το Δικαστήριο τη διακοπή των αρχαιρεσιών, η δικαιοσύνη έδειξε με ποια κριτήρια αποφασίζει, μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων, όπως έχει δείξει με τις τόσες απανωτές κηρύξεις των απεργιών μας ως παράνομες  – τώρα  απόρριψε την αίτηση των ίδιων των μελών του ΣΕΕΔΠ.
Οι μέχρι τώρα διαπιστωμένες καταφανείς παρανομίες του  εργοδοτικού  ΣΕΕΔΠ είναι οι παρακάτω:
1. Με την από 29-10-2021 απόφαση του Δ.Σ. καλούσαν τα μέλη του σωματείου κατευθείαν σε εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ., χωρίς να προηγηθεί Γενική Συνέλευση, όπως απαιτεί το καταστατικό. Μάλιστα ομολογούσαν στην ίδια ανακοίνωση ότι η Γενική Συνέλευση θα γίνει όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοιό.
2. Δεν έστειλαν ποτέ πρόσκληση στα μέλη του σωματείου για διενέργεια Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης
3. Δεν εκλέχθηκε νόμιμα Εφορευτική Επιτροπή, αφού μόνο αρμόδιο όργανο να την εκλέξει είναι η Γενική Συνέλευση. Έφεραν μόνο ένα πρακτικό που δεν φέρει υπογραφή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης, στο οποίο ανέφεραν ότι εξέλεξαν Εφορευτική Επιτροπή από 16 μέλη, ενώ για την νόμιμη απαρτία απαιτούνται εκατοντάδες. Αλλά ο δικηγόρος τους δήλωσε ότι και αυτή την «Εφορευτική Επιτροπή» την χώρισαν στα δύο για να κάνει εκλογές σε δύο τμήματα, στο ένα τμήμα ήταν ένα μέλος της «Εφορευτικής» και στο άλλο δύο, πράγμα που είναι απαράδεκτο, παράνομο και αντικαταστατικό.
….και έπεται συνέχεια!
«Η ντροπή, ντροπή δεν έχει …»!
Ο αυταρχισμός ,  οι  συκοφαντίες,  οι εκβιασμοί και οι απειλές  της  COSCO,  οι αποφάσεις των δικαστηρίων  για τους εργατικούς αγώνες στο  ΣΕΜΠΟ και το όργιο νοθείας στις αρχαιρεσίες του   του εργοδοτικού σωματείου προκαλούν μόνο την οργή  και την  αγανάκτηση  των  εργαζομένων.
Προχωράμε με  απόφαση  μέσα από τα συλλογικά όργανα,   το Δ.Σ.  και τη Γενική Συνέλευση  του  σωματείου  ΕΝΕΔΕΠ, με την ανοιχτή μαζική  συμμετοχή των  εργαζομένων  στις προβλήτες του   ΣΕΜΠΟ  στο λιμάνι  του Πειραιά  για  την άμεση  κλιμάκωση  της πάλης, αξιοποιώντας  όλες τις αγωνιστικές  μορφές  και 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη – Παρασκευή 25-26/11/2021 σε περίπτωση που δεν τηρήσει η εργοδοσία την υποχρέωση της για συνάντηση με το Σωματείο μας την Τετάρτη 24/11/2021 και άμεση εφαρμογή και ικανοποίηση των 3 αιτημάτων μας.
Τα τεράστια κέρδη της “COSCO”  είναι πατάνε πάνω στη δική μας  εκμετάλλευση, πάνω στα δικά μας κορμιά. Μια   εντατικοποίηση της δουλειάς με οδυνηρές συνέπιες  για όλους μας.
ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ   ΣΤΟ  ΛΙΜΑΝΙ  ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κλιμακώνουμε τη πάλη μας
 Για Υπογραφή ΣΣΕ, με αυξήσεις για όλες τους εργαζόμενους σε όλες τις ειδικότητες στο λιμάνι
 Μετατροπή των εκ περιτροπής εργασίας (16αρηδες) σε πλήρους απασχόλησης (22αρηδες).
 Να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι δεσμεύσεις των “COSCO” DPORT για 5πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, την Επιτροπή Υγειινής και Ασφάλειας
 Να μπει σε εφαρμογή τα ΒΑΕ για τους λιμενεργάτες χωρίς καμιά επιπλέον  κωλισιεργεία είτε από την εργοδοσία, είτε από τη κυβέρνηση”.

About kymaeditor

Check Also

Πυρκαγιά σε αγκυροβολημένο Φ/Γ πλοίο στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας

Φωτιά εκδηλώθηκε σε φορτηγό πλοίο, σημαίας Κύπρου, στο νέο Μώλο Δραπετσώνας που ήταν αγκυροβολημένο για επισκευή. Στο πλοίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *