Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: “Πρόσβαση παντού”

Η 1η επιστημονική ημερίδα «Πρόσβαση Παντού» συνδιοργανώνεται από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και της εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (EE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του ΣΕΦ.
Η ημερίδα απαρτίζεται από 5 θεματικές ενότητες-προσεγγίσεις που αναλύουν εκτενώς τα ζητήματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ σε δημόσιους χώρους και χώρους δημόσιας χρήσης, καθώς και με εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (EE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019.
Εναρκτήρια θεματική είναι η «Ακαδημαϊκή Προσέγγιση», όπου και θα μιλήσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Κατσής, καθώς και πλειάδα ομιλητών από την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Εν συνεχεία, πραγματοποιείται η μετάβαση στην «Κοινωνική Προσέγγιση», όπου και θα τοποθετηθούν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, η Βουλευτής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της ΒτΕ για την Ισότητα, τη Νεολαία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Άννα Καραμανλή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργος Καπελλάκης, καθώς και μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών.

Κατόπιν, ακολουθεί η «Ευρωπαϊκή Προσέγγιση» με ομιλητές τον Ευρωβουλευτή, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο της EMCA, κ. Federico Eichberg.

Τη σκυτάλη παίρνει η «Τεχνολογική Προσέγγιση» με κεντρικούς ομιλητές τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Γ.Γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης  και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο.

Τέλος, ακολουθεί η «Νομοθετική-Κοινοβουλευτική Προσέγγιση», όπου και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πρύτανης του Πα.Πει., κ. Άγγελος Κότιος, καθώς και έγκριτοι νομικοί.

About kymaeditor

Check Also

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το χθεσινό θανατηφόρο περιστατικό στον Πειραιά

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την πρωτόγνωρη θανατηφόρα συμπλοκή μεταξύ  Κούρδων μέσα στο κατάστημα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *