ΣΤΑΣΥ: Μέτρα για καταστολή του βανδαλισμού των μέσων σταθερής τροχιάς

Στον απόηχο των αλλεπάλληλων επιθέσεων, που έχει δεχθεί το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς τους τελευταίους μήνες από ομάδες ατόμων, ειδικά τις ημέρες διεξαγωγής αθλητικών αγώνων, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους, του Αστυνομικού Διευθυντού, υπεύθυνου για το σχέδιο «Αριάδνη» της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και των Διευθυντών Ασφάλειας των Αθλητικών Συλλόγων.

 

Η πρωτοβουλία της ΣΤΑ.ΣΥ. έρχεται σε συνέχεια της διαρκούς επικοινωνίας της εταιρείας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία για τα εκτεταμένα φαινόμενα βανδαλισμών και σε μια προσπάθεια λήψης επιπρόσθετων μέτρων για την αποτροπή των φαινομένων αυτών. Στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, αφού παρατέθηκαν στοιχεία αναφορικά με το μέγεθος των καταστροφών που καταγράφονται στο σύστημα των μέσων σταθερής τροχιάς (βανδαλισμοί συρμών και πυλών επικύρωσης εισιτηρίων), την οικονομική επιβάρυνση της ΣΤΑ.ΣΥ., αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, ζητήθηκε:

  • Η αποτελεσματικότερη φύλαξη και εμφανής αστυνόμευση σταθμών, αλλά και συρμών κίνησης των οπαδών.
  • Ο προληπτικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. σε ομάδες οπαδών που εισέρχονται μαζικά στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ειδικότερα στη Γραμμή 1 του Μετρό.
  • Η έγκαιρη ενημέρωση για το μέγεθος των οργανωμένων μετακινήσεων οπαδών, από και προς τα γήπεδα.
  • Η δημιουργία ομάδων περιφρούρησης μετακίνησης οπαδών από τους οργανωμένους φιλάθλους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές το μέγεθος του προβλήματος και η ανάγκη επανασχεδιασμού των μέτρων και ανάληψης πρωτοβουλιών, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα, κατά την οποία δρομολογούνται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την οπαδική και αθλητική βία. Η επικοινωνία και συνεργασία της Διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ με τους εκπροσώπους των Αθλητικών Συλλόγων και της ΕΛ.ΑΣ.  είναι διαρκής και θα συνεχιστεί στη βάση της κοινής προσπάθειας εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων.

About kymaeditor

Check Also

ΔΟΥ Χαλκίδας: Στο επίκεντρο το «τεφτέρι» της Δ/ντριας

Ονόματα γνωστών επιχειρηματιών της περιοχής και ποσά που κυμαίνονται από 250 έως και 10.000 ευρώ αναγράφονται στο περιβόητο ημερολόγιο, που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *