Τι έλειπε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Μια υποψηφιότητα ενός 35χρονου εφοπλιστή από τις ΗΠΑ! Ο Στέφανος Κασσελάκης που έπεσε… σαν κομήτης στην ελληνική πολιτική σκηνή με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως εκπρόσωπο του απόδημου ελληνισμού, κατεβαίνει για υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο φέρελπις νέος που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο με χορηγούμενες διαφημίσεις θέλει να γίνει ο διάδοχος του Αλ. Τσίπρα που τον εμφάνισε πριν μήνες ως ένα νέο πρόσωπο που θέλει να προσφέρει.

Ο ίδιος φαίνεται… σαν έτοιμος από καιρό και αρκετά μελετημένος σε συνθήκες εργαστηρίου. Γιατί και η υποψηφιότητα Κασσελάκη είναι προϊόν εργαστηρίου και όχι κοινωνικής ζύμωσης, ιδεολογικής γόνιμης αντιπαράθεσης και πολιτικής δραστηριοποίησης.

Το βίντεο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είναι έτοιμο και μάλιστα με την υπογραφή γνωστού σκηνοθέτη και απομένει και το τυπικό των 30 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής που τις έχει σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων κομματικών παραγόντων.

Ο Στ. Κασσελάκης, απόφοιτος πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα στο πεδίο της ναυτιλίας, άλλοτε εργαζόμενος στην Goldman Sachs, μόνιμος κάτοικος του Μαϊάμι τα τελευταία χρόνια, μη έχοντας καμία επαφή με το ΣΥΡΙΖΑ έως τον Απρίλιο του 2012, θα έχει και την στήριξη του Παύλου Πολάκη και μένει να φανεί ακόμα ποιων άλλων.

Πάντως μπαίνει σφήνα, με όρους πολιτικού μάρκετινγκ made in USA, στην κούρσα διαδοχής, δίπλα στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Νίκο Παππά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Στέφανο Τζουμάκα. Τι θα κάνει; Θα φανεί στην πορεία, αν και στο διαδίκτυο φαίνεται ότι οι θέσεις του, όχι κάτι φρέσκο, αλλά αναμασημένες προτάσεις που έχουν ειπωθεί κατά κόρον στον δημόσιο διάλογο εδώ και χρόνια, βρίσκουν απήχηση σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ της βάσης με την οποία ο ίδιος δεν είχε καμία επαφή.

Καμπάνια Προέδρου

Ξαφνικά όμως έκανε καμπάνια προέδρου για ένα κόμμα στο οποίο δεν έχει αφιερώσει παρά ελάχιστες εβδομάδες της ζωής του. Όμως με όρους μάρκετινγκ το πολιτικό προϊόν που προσφέρει στο κοινό, αρέσει σε ένα βαθμό, αν και αρκετά απολιτικίκ. Φθάνει αυτό για να εκλεγεί; Όχι. Στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως φαίνεται, θα ψηφίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν ξεκάθαρες απόψεις για την πολιτική και το τι είναι Αριστερά τον 21ο αιώνα.

Ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης, που το 2008 συμμετείχε στο ευρύτερο πολυπληθές επιτελείο των Δημοκρατικών για την καμπάνια του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν για την Γερουσία, είχε φροντίσει μέσω της καμπάνιας του να αφαιρέσει τον όρο Αριστερά και έκανε το λογοπαίγνιο με σύνθημα: ΣΥ.ΡΙΖ. Ανασυγκρότηση!!!

Με όρους μεταπολιτικής προσπαθεί να διεισδύσει στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Ξέρει ότι πετώντας πέτρες στην τζαμαρία θα ασχοληθούν μαζί του. Ήδη το κάνει καιρό τώρα και πέτυχε τον στόχο του. Όλοι ασχολούνται μαζί του, είτε θετικά, είτε αρνητικά όπως συμβαίνει από αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο που τον επικρίνουν.

Σημεία των καιρών σε ένα κόμμα που αφέθηκε στην μοίρα του και έρχεται να το διεκδικήσει ο Στ. Κασσελάκης από τις ΗΠΑ που κάνει καμπάνια περισσότερο για το κόμμα των Δημοκρατικών παρά για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι θέσεις του είναι αρκετές πιο κεντρώες!

Πάντως, απ’ ότι φαίνεται, ανεξάρτητα τι θα κάνει στις εκλογές, ήρθε για να μείνει στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Πηγή:Βήμα