Στις 18.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα φθάσει το Άγιο Φως στην Αθήνα

Βρέθηκε η «χρυσή τομή»  μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ  για το πώς θα γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός καθώς κάμφθηκαν οι όποιες επιφυλάξεις είχε η κυβέρνηση του Ισραήλ για την παραλαβή από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσύλημα. Εκτιμάται ότι το αεροσκάφος που θα το φέρει στην Αθήνα το Άγιο Φως από το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ θα έχει προσγειωθεί πριν τις 18:00 το Μ. Σάββατο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως, μόλις 2 άτομα, θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test pcr αρνητικό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωσταντίνος Βλάσης μίλησε στην ΕΡΤ για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα και τη διαδικασία μεταφοράς από τον Πανάγιο Τάφο.

Όπως ανέφερε ο κ. Βλάσης, εφέτος θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα.

About kymaeditor

Check Also

Στέφανος Γκίκας: «Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα»

Στην Ημερίδα με θέμα «Μικρά Νησιά του Ιονίου: Πρόσβαση, Διασύνδεση και Ποιότητα Ζωής», που πραγματοποιήθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *