Συγκέντρωση   διαμαρτυρίας  του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας έξω από το ΣΜΑ στο Σχιστό

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση   διαμαρτυρίας  του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας έξω από το ΣΜΑ στο Σχιστό, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος για δεύτερη εβδομάδα.

 Δεκάδες πολίτες, συλλογικότητες και φορείς συμμετείχαν στο κάλεσμα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και διαδήλωσαν ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης και περιφέρειας που υποβαθμίζουν τη ζωή και υποθηκεύουν το μέλλον των κατοίκων αυτού του τόπου.

Σε σύντομη παρέμβαση του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος ανέφερε ότι έχουμε δύο ορατά αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα:

Αρχικά, η «εξαφάνιση» των ΜΑΤ, της αύρας και του γενικότερου κλίματος αστυνομοκρατίας που υπήρχε την προηγούμενη Δευτέρα, συνιστά κατάκτηση των ανθρώπων που εδώ και μία εβδομάδα διαδηλώνουν για το Σχιστό, δείχνοντας ότι ούτε φοβούνται, ούτε πτοούνται όταν μάχονται για το δίκιο τους και για μια καλύτερη ζωή.

Παράλληλα, ο Χρ. Βρεττάκος ενημέρωσε ότι αύριο (02/11) θα υπάρξει συνάντηση για το ζήτημα των απορριμμάτων, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως σε αυτή τη συνάντηση η Δημοτική Αρχή πηγαίνει με ένα και μοναδικό αίτημα. Το Σχιστό θέλουν δεν θέλουν θα βγει από τα σχέδια τους. Αυτό είναι το αίτημα της πόλης και αυτό το αίτημα υπηρετούμε και μεις.

Τέλος, ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο αγώνας που δίνεται εδώ καθημερινά συνεχίζεται ασχέτως της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη. Μάλιστα ο Χρ. Βρεττάκος απεύθυνε νέο κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το ΣΜΑ, το Σάββατο 06/11, παγκόσμια ημέρα δράσης για την κλιματική αλλαγή, στις 11:00 π.μ. δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στο μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας που εργάζονται να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας.

About kymaeditor

Check Also

Σαλαμίνα: Εγκαινιάστηκε το έργο ψηφιακής ανάδειξης του νησιού

Στη Σαλαμίνα ο Νίκος Χαρδαλιάς eγκαινίασε προ ημερών  το έργο της ψηφιακής ανάδειξης του νησιού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *