Συνάντηση δημάρχων Πειραιά και Δελφών για την αξιοποίηση του ιστορικού κινηματογράφου “Καλιφόρνια”

Με τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με τον οποίο συζήτησαν την οριστικοποίηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση του ιστορικού κινηματογράφου «Καλιφόρνια» από τον Δήμο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί από τις δύο πλευρές, προκειμένου να προχωρήσει η πλήρης ανακατασκευή  του εμβληματικού  κινηματογράφου.

Η παραχώρηση από τον Δήμο Δελφών του ιστορικού κτηρίου – που βρίσκεται στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα – είναι 25ετούς διάρκειας. Ο  Δήμος Πειραιά θα αναλάβει την κατάρτιση των μελετών της πλήρους ανακατασκευής, την ένταξή της σε χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς και την επίβλεψη της κατασκευής του κτηρίου.

Η προγραμματική σύμβαση θα λάβει έγκριση από τα  Δημοτικά Συμβούλια των δύο πόλεων, όταν και θα ανακοινωθούν αναλυτικότερα οι λεπτομέρειες της ανακατασκευής του «Καλιφόρνια».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου κ. Αντώνης Μήλιας 

About kymaeditor

Check Also

«Καλοκαίρι Στην Πόλη» για τα παιδιά του Πειραιά με δεκάδες δωρεάν δράσεις

Ένα δροσερό  καλοκαιρινό  πολυθεματικό πρόγραμμα, με δωρεάν δράσεις, για τα παιδιά της πόλης, σχεδίασε και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *