Συνάντηση εργασίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ – Δήμου Ασπροπύργου για την Θαλάσσια Ιερά Οδό

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) Α.Ε. κ. Απόστολου Καμαρινάκη με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Νικ. Ι. Μελετίου, στο Δημαρχείο της πόλης, με θέμα την συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη της καινοτόμου θαλάσσιας διαδρομής “Θαλάσσια Ιερά Οδός”.

Κατά την συνάντηση εργασίας, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάδειξης σημείων αναψυχής και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Ασπροπύργου, όπου η Θαλάσσια Ιερά Οδός  διερχόμενη από το Στενό της Σαλαμίνας “συναντά” την χερσαία, αρχαία, Ιερά Οδό στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο κατασκευής πλωτής προβλήτας στην παραλία Ασπροπύργου, όπου υπάρχουν χώροι αναψυχής και λειτουργούν πολλά καταστήματα εστίασης. Επίσης δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου, όπως να περιηγηθούν στην παράκτια ζώνη του Δήμου και το σημείο όπου σήμερα βρίσκονται κυβόλιθοι από λευκό μάρμαρο που αποτελούν λείψανα της θεμελίωσης πύργου εποχής φραγκοκρατίας στον οποίο η πόλη του Ασπροπύργου οφείλει το όνομά της, καθώς και  να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο.

Η “Θαλάσσια Ιερά Οδός” που προωθεί ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ αφορά την χάραξη της νέας θαλάσσιας σύνδεσης Πειραιά- Ελευσίνας μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και αναψυχής. Η νέα θαλάσσια διαδρομή θα αποτελεί βάση για την ευρύτερη ανάπτυξη της πολιτιστικής προβολής και τουριστικής προώθησης της Δυτικής Αττικής.

Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζει αντίστοιχες συναντήσεις με τους υπόλοιπους επτά Δήμους, από τους οποίους διέρχεται η Θαλάσσια Ιερά Οδός.

About kymaeditor

Check Also

ΥΠΠΟ: Εύρημα μοναδικό για τη μινωϊκή αρχαιολογία

​Οι ανασκαφικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη στην κορυφή του λόφου Παπούρα, σε υψόμετρο 494μ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *