Συναυλία-αφιέρωμα στο σμυρνέικο-ρεμπέτικο τραγούδι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (Π.Μ.Κ.Π.), με τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, διοργανώνουν μια μεγάλη συναυλία για το σμυρνέικο-ρεμπέτικο τραγούδι.

Η συναυλία αποτελεί αφιέρωμα στο σμυρνέικο-ρεμπέτικο τραγούδι αλλά και στο πρωτότυπο έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της διάσημης ορχήστρας Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας και δημιουργού του soundtrack της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Στην φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εντάσσει τη μεγάλη αυτή συναυλία στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα και φιλοξενεί την παράσταση υπό τον τίτλο «Σμύρνη μου Αγαπημένη – Από τη Σμύρνη στον Πειραιά», στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου, τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο (δελτία εισόδου στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά).

Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή από τα παράλια της Μικράς Ασίας μέχρι τον Πειραιά, όπου οι πρόσφυγες συνθέτες αναμείχθηκαν με τους περιθωριακούς τότε ρεμπέτες του λιμανιού.

Η μεγάλη αυτή συναυλία, για την οποία εργάσθηκαν οι μουσικές δομές της πόλης, έχει έξι ενότητες. Και στις έξι αυτές ενότητες, οι μουσικοί και τα σύνολα θα ερμηνεύσουν επί σκηνής παραδοσιακά σμυρνέικα-ρεμπέτικα τραγούδια και πρωτότυπα έργα που συνέθεσε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Συμμετέχουν οι σολίστ/καθηγητές Βασίλης Μαστοράκης, Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης, Ηλίας Διαμαντάκης, Ζήσιμος Σουλκούκης, Αλέξανδρος Χαραλάμπους, Μαρία Γκόλγκαρη,  Ροζίνα Μαρδιροσιάν, Βικτωρία Τάσκου, Φιλιππία Ριζοπούλου.

Υπεύθυνοι καθηγητές των συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά είναι οι: Θοδωρής Μούρτος, Χριστίνα Φόρτη, Στέλλα Ευσταθιανού, Μιχάλης Ποταμίτης, Γιώργος Τοκατλίδης, Λητώ Φλωράκη, Γιώργος Μαχαιριώτης και Φάνης Σταυρακάκης.

Στη διεύθυνση της Ορχήστρας Νέων Πειραιά είναι η Σταυρούλα Μέντη και της Κιθαριστικής Ορχήστρας ο Αντώνης Μυτακίδης.

Τον συντονισμό συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά ανέλαβε η Λητώ Φλωράκη ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι Βασίλης Μαστοράκης και Στέλιος Γκόλγκαρης.

About kymaeditor

Check Also

Η ξεχωριστή ιστορία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά που θυμίζει παραμύθι

Με την ιστορία της να ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, γνωστή τότε ως και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *