Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά, ένα μεγάλο έργο το οποίο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας και στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και υλοποιείται στον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα την Πολεοδομία Πειραιά και μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης Δημήτρη Αράπη, ενημερώθηκε εκτενώς για την εξέλιξη του έργου.

Ήδη, έχει ψηφιοποιηθεί το 50% του αρχείου εντός 4 μηνών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας πολίτες και επαγγελματίες θα μπορούν να αντλούν τα ψηφιακά αρχεία τους άμεσα και χωρίς την ταλαιπωρία που βιώνουν διαχρονικά σε ουρές και γκισέ υπηρεσιών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα, ψηφιοποιείται το σύνολο των αρχείων που περιέχεται στους φακέλους: Τοπογραφικά, Διαγράμματα Κάλυψης, Κατόψεις, Τομές, Όψεις, Τεχνικές Εκθέσεις, Ξυλότυποι και Θεμελιώσεις.

Η χορήγηση των οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα, με ένα απλό κλικ από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, εξοικονομώντας παράλληλα αρκετές ανθρωποώρες ετησίως.

 

Με την ολοκλήρωση του έργου εντός 6 – 8 μηνών θα έχει ψηφιοποιηθεί το 100% των οικονομικών αδειών, τόσο του Δήμου Πειραιά όσο και των δήμων, τους οποίους υποστηρίζει διοικητικά.

About kymaeditor

Check Also

Πασχαλινό Παζάρι 2024 στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα  προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο  στο Πασχαλινό Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί στις  20 & …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *