Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστείες στον Πειραιά

Στα «χέρια» της Αστυνομίας βρίσκονται δύο ανήλικοι, ηλικίας 13 και 16 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. Οι δύο ανήλικοι φέρονται να είναι μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες με στόχο ανήλικους, αρπάζοντας αλυσίδες που φορούσαν στον λαιμό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο δράστες μαζί με έναν συνεργό τους, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, επιτέθηκαν σε μια ανήλικη, την οποία προσέγγισαν και της άρπαξαν με βίαιο τρόπο την αλυσίδα που φορούσε. Η ληστεία σημειώθηκε λίγες ώρες πριν τη σύλληψή τους.

Οι δύο ανήλικοι εντοπίστηκαν άμεσα στο πλαίσιο στοχευμένων αναζητήσεων και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δημοτικού Θεάτρου, όπου και ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της επίθεσης.

Κατά την περαιτέρω έρευνα των Αρχών, εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις παρόμοιες περιπτώσεις ληστρικών επιθέσεων στον Πειραιά, οι οποίες είχαν διαπραχθεί από τον Νοέμβριο του 2024 και είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό το βίαιο τράβηγμα χρυσών αλυσίδων από τον λαιμό ανήλικων θυμάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τρίτου μέλους της συμμορίας.

About kymaeditor

Check Also

Πυρκαγιά σε όχημα στο λιμάνι του Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πειραιά, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι.Χ.Ε. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *