Τελετή απονομής ξιφών σε Ανθυποπλοιάρχους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Νομικού

Παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, απονεμήθηκαν χθες ξίφη σε τέσσερις (4) νέους Ανθυποπλοιάρχους Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Νομικού.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός, καλωσόρισε τους νέους Ανθυποπλοιάρχους στην οικογένεια του Λιμενικού Σώματος, ένα Σώμα το οποίο «μετρά ιστορία και προσφορά πέραν των 100 ετών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ο όρκος, το εθνόσημο και το ξίφος σας, αντανακλούν σε μία ιστορία προσφοράς στον τόπο, στη ναυτιλία μας, στον Έλληνα ναυτικό από το μετερίζι του Νομικού το οποίο θα υπηρετείτε εφεξής».

Τέλος, ο κ. Παππάς, διαβεβαίωσε ότι μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να σταθεί στο πλευρό των νέων Αξιωματικών και να τους ενισχύσει με δικαιοσύνη και αξιοκρατία στην αποστολή τους.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χοροστάτησε ο Πλωτάρχης (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Βαρσαμίδης ενώ παρέστησαν επίσης οι Υπαρχηγοί του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ο Γενικός Επιθεωρητής του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και λοιποί ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

About kymaeditor

Check Also

Τραυματισμός ναυτικού στο Πέραμα

Tις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή του Περάματος ενημερώθηκε για τον τραυματισμό 43χρονου ημεδαπού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *