Ημέρες θάλασσας

Θυελλώδεις νοτιάδες και υψηλός κυματισμός σε Σαρωνικό και Νότιο Ευβοϊκό το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Βαθμιαία ενίσχυση των νοτίων ανέμων αναμένεται τη νύχτα της Παρασκευής 10/12 στο Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 11/12, στην Αττική θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ ενώ στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα κυμαίνονται από 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στον χάρτη 1 παρουσιάζεται ενδεικτικά ο άνεμος που αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου 11/12.

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλών κυμάτων. Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να φτάσει τα 5 έως 6 μέτρα στον Σαρωνικό και τα 4 έως 5 μέτρα στον Νότιο Ευβοϊκό. Στον Χάρτη 2 φαίνεται ενδεικτικά το αναμενόμενο σημαντικό ύψος κύματος το απόγευμα του Σαββάτου 11/12. Περισσότερα για τον τρόπο ορισμού του σημαντικού ύψους κύματος μπορείτε να διαβάσετε στην αντίστοιχη καταχώρηση της meteopedia.

Πηγή: meteo.gr – https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=2041

About kymaeditor

Check Also

Παγκόσμιο Κύπελλο γενειάδας στο Μπούργκχαουζεν: Ποιος έχει την πιο όμορφη;

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία στην Αμβέρσα, πραγματοποιείται ξανά: Το Παγκόσμιο Κύπελλο γενειάδας. Αφού η διοργάνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *