Τρ. Αλεξιάδης:  Το Υπουργείο Ναυτιλίας επιλέγει την απαξίωση των Πολιτικών Υπαλλήλων

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης σχετικά με την ανοικτή επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μέσω της οποίας καταγγέλλουν  την τοποθέτηση με ‘’διάθεση’’ Αξιωματικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ως Διευθυντή στην Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, ενώ βρίσκεται η διαδικασία επιλογής Προϊσταμένου σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα και ενώ με προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου έχει ήδη διοριστεί Προϊστάμενος της εν λόγω Διεύθυνσης Μόνιμος Πολιτικός Υπάλληλος.

Ο Σύλλογος ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που υποβάλλει μέσω των οποίων αναδεικνύει την ταυτόχρονη άσκηση των ίδιων διευθυντικών καθηκόντων σε δυο υπαλλήλους, την καθυστέρηση στην επιλογή Προϊσταμένων Τμημάτων  όπως και την απαξίωση των πολιτικών υπαλλήλων από μεριάς του Υπουργείου, σαν συνέχεια της κατάργησης της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ) και την τοποθέτηση ένστολου Προϊσταμένου στο Τμήμα Δ’ της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης (ΔΟΔ Δ’).

Η καταστρατήγηση των αξιοκρατικών διαδικασιών οδηγούν τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να  ζητά απαντήσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την ανταπόκρισή του στα αναφερόμενα από τον Σύλλογο και ενημέρωση σχετικά με τις  ενέργειές του για την ανάκληση της τοποθέτησης Αξιωματικού Λ.Σ. -ΕΛ. ΑΚΤ ως Διευθυντή της ΔΙΛΙΚΥΠ, την επίσπευση των διαδικασιών επιλογής των Προϊσταμένων και την οριστική λύση στο θέμα της ΔΑΛ.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη 63χρονου αλλοδαπού για κλοπές κατ΄εξακολούθηση από σταθμευμένα οχήματα

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 19-4-2024 στην περιοχή της Κυψέλης από αστυνομικούς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *