Τραγικό ναυάγιο σημειώθηκε 26 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, όταν βρέθηκε μία φουσκωτή λέμβος, η οποία είχε ξεφουσκώσει και η μισή ήταν βυθισμένη, γεμάτη νερό. Το σκάφος, εντοπίστηκε από εμπορικό πλοίο με τουρκική σημαία, το οποίο ειδοποίησε αμέσως τις λιμενικές αρχές, ξεκινώντας επιχείρηση διάσωσης.
Το σκάφος του Λιμενικού πλησιάζοντας τη λέμβο, βρήκε 18 νεκρούς. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θάνατο από υποθερμία και πιθανώς ασιτία, καθώς παρέμειναν εκτεθειμένοι στη θάλασσα και την κακοκαιρία.
Δύο επιβαίνοντες διασώθηκαν και μετέφεραν στις αρχές λεπτομέρειες για την τραγωδία, επιβεβαιώνοντας ότι η λέμβος είχε μείνει ακυβέρνητη λόγω της κακοκαιρίας και ότι δεν υπήρχε τρόπος προστασίας ή τροφή για τους επιβαίνοντες.
Πηγή:ert news
Πειραϊκό Κύμα Τρέχουσες ειδήσεις και νεα Πειραιά