Βέροια: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι τευτλοπαραγωγοί

Το δρόμο της δικαιοσύνης αποφάσισαν να ακολουθήσουν ομόφωνα τευτλοπαραγωγοί της χώρας, διεκδικώντας την επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών του δήμου Αλεξάνδρειας (Ημαθία), Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Σε σημερινή τους συνάντηση στο Πλατύ Ημαθίας, περισσότεροι από 80 τευτλοπαραγωγοί από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών, Θεσσαλίας, Ροδόπης και Έβρου, αφού ενημερώθηκαν από νομικό σχετικά με τα περιθώρια ενεργειών που έχουν, όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, αποφασίσανε να προχωρήσουν με δικά τους έξοδα «στην κατάθεση αγωγής κατά των διοικήσεων της ΕΒΖ από το 2016, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του 2020 με βάση την οποία θα υλοποιούνταν εντός τριετίας το σχέδιο εξυγίανσης της βιομηχανίας το οποίο είχε εκπονήσει η Τράπεζα Πειραιώς και την έξοδο της εταιρείας από το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι τευτλοπαραγωγοί θα συστήσουν ολιγομελή συντονιστική επιτροπή που θα «τρέχει» τα προαναφερόμενα θέματα και θα ενημερώνει το σύνολο των παραγωγών.

Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ, κατά τον κ. Παπαδόπουλο, αφορούσε μεταξύ άλλων τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας και τη συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας της βιομηχανίας. «Με βάση την απόφαση για την εξυγίανση της βιομηχανίας, το 2022 θα έπρεπε να έχουν σπαρθεί πανελλαδικά 60.000 στρέμματα με τεύτλα και το 2023 τουλάχιστον 80.000 στρέμματα και δεν υπάρχει τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «οι ευθύνες που υπάρχουν για τον μαρασμό και την απαξία της ΕΒΖ ΑΕ, θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν».

Πηγή:ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Εκπνέει η προθεσμία εξόφλησης για όσους θέλουν ολόκληρη την επιστροφή φόρου – «Ξεπαγώνουν» οι μαζικοί συμψηφισμοί

Τέλος χρόνου αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ από τους φορολογούμενους (πολίτες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *