Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας , μεταξύ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του ΩΚΚ

Μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία επισφραγίστηκε μεταξύ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, μέσω της διά περιφοράς υπογραφής Μνημονίου, στα τέλη Οκτωβρίου 2021.

Στο επίκεντρο της σύμπραξης βρίσκονται, κυρίως, η συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης, η διεκδίκηση/ανάληψη κοινών ερευνητικών και διεθνών προγραμμάτων και γενικότερα η συνεργασία σε ζητήματα που άπτονται των κοινών ενδιαφερόντων, με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, την προώθηση της επιστήμης και τη συνεισφορά στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της χώρας.

Ειδικότερα, για το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, απώτερος σκοπός είναι η εκπαίδευση και η έρευνα σε όλα τα επίπεδα σπουδών, στα γνωστικά αντικείμενα που εμπίπτουν στο πρόγραμμα σπουδών του. Αντίστοιχα, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ως νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Αριστείας, στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, αλλά και στην προαγωγή της εκπαίδευσης και της έρευνας στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντικά βήματα προόδου πρόκειται να προκύψουν από την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού των δύο μερών, όπως επίσης και από την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν σχεδιαστεί προς υλοποίηση συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η ανάθεση εκπόνησης πτυχιακών εργασιών στους φοιτητές με σκοπό την ομαλή ένταξή τους σε ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, η εκπόνηση πτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών σε ερευνητικά θέματα τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα τα δύο μέρη, η οργάνωση επιστημονικών διαλέξεων/ημερίδων/ειδικευμένων σεμιναρίων σε επιστημονικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και η απασχόληση-εκπαίδευση φοιτητών στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική πτυχή της συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης, αποτελεί η παροχή υποστηρικτικού έργου και εκπόνησης μελετών από πλευράς Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, σε ζητήματα σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης νοσοκομειακών μονάδων, ψηφιοποίησης σχεδίων και αρχείων, κυκλικής οικονομίας, υγιούς γήρανσης, ποιότητας ζωής, πληροφοριακών συστημάτων υγείας, αλλά και τεχνολογιών του διαδικτύου των πραγμάτων για την υγεία.

Η Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Καθ. Μαρία Νικολαΐδη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Καθ. Ιωάννης Μπολέτης καλωσόρισαν το νέο Μνημόνιο, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη μίας επωφελούς επικοινωνίας και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

About kymaeditor

Check Also

Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι από σήμερα, Δευτέρα 17 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *