«Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» στο 35ο & 36ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Μια ακόμη εντυπωσιακή τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε στην πόλη μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με  την UrbanAct.
Αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και τη «Μητέρα Γη», η νέα τοιχογραφία κοσμεί τα 35ο & 36ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ομορφαίνοντας το κτίριο και την περιοχή.
Η ξεχωριστή τοιχογραφία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», που έχει σκοπό να μεταμορφώσει τις προσόψεις σχολικών συγκροτημάτων, περνώντας παράλληλα μηνύματα για ζωτικής σημασίας περιβαλλοντικά  θέματα.

kallitechnes-apo-vraziliaΣτη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν τέσσερις καλλιτέχνες από τη Βραζιλία, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά στη χώρα μας και επιμελήθηκαν το έργο, αφιερωμένο στη «Μητέρα Γη», υπενθυμίζοντας την οικουμενικότητα των προβλημάτων.

Πρόκειται για τους Carlos Zornitta, Zion, Fhero & Isaac de Jesus, οι οποίοι ήταν φιλοξενούμενοι της εταιρείας χρωμάτων σπρέι “Flame by Cosmos Lac”, η οποία είναι ο αποκλειστικός χορηγός της δράσης.

35o-36o-scholeioΓια το 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», θα φιλοτεχνηθούν τοιχογραφίες σε 4 ακόμα σχολικά κτίρια της πόλης μας, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σημειώνεται ότι, το 35ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά,  βρίσκεται στην περιοχή παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Έργου “euPolis”, που υποστηρίζει μια Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Αστικού Σχεδιασμού για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών.

 

Η UrbanAct για πάνω από είκοσι χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

 

About kymaeditor

Check Also

Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας σε περιοχές αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *